Тони Паркер се радује новим окршајима са Србијом!

Биће то права посластица за све нас! "Они су једна од најбољих светских екипа, једва чекамо јун", рекао је најбољи француски кошаркаш.

Кошарка 10.03.2016 | 10:20
Тони Паркер се радује новим окршајима са Србијом!

Дуго је француска кошаркашка јавност стрепела због тога да ли ће најбољи играч Тони Паркер наступати за Триколоре на предстојећем квалификационом турниру за Олимпијске игре у Рију. Ипак, искусни организатор игре Сан Антонио Спарса недавно је отклонио сваку сумњу и потврдио да ће бити уз националну селекцију на тешком путу.

А током припрема за надигравање на Филипинима француска чета предвођена селектором Венсаном Колеом требало би два пута да укрсти копља са репрезентацијом Србије. Први меч ће по постојећем плану бити одигран 21. јуна у Паризу, током тродневног боравка Орлова у Француској, док је „реванш“ заказан за 25. јун у Београду. Али јасно је да је распоред подложан променама. Без обзира, Тони Паркер баш чека да поново одмери снаге са српским асовима. Подсетимо, између две селекције влада велико ривалство, али и пријатељство, што је допринело да последњих година често гледамо пријатељске и такмичарске окршаје управо ових такмаца.

"Има још доста времена до јуна, зато сам сада максимално концентрисан на утакмице које имам са Сан Антонијом. Али репрезентација Француске има посебно место у мом срцу. Радујемо се томе што ћемо током припрема одиграти две утакмице са Србијом, биће то посластица за све. Србија је једна од најбољих светских екипа, што нам јако значи за сам процес припрема и зато једва чекамо јун", поручио је Паркер за престижни лист Фигаро, али додао да ће можда пропустити само окупљање националног тима, у случају да Сан Антонио догура до самог финала плеј-офа НБА лиге.

"Видећемо шта ће се десити, али добро је што се већ сада говори о томе. Све ће зависити од сезоне коју ћу имати са Спарсима".

С друге стране, Орлови Александра Ђорђевића требало би три дана касније по одигравању другог меча са Француском да угосте и Грчку.

Србија ће квалификациони турнир за Олимпијске игре играти од 4. до 9. јула. У Групи А осим Орлова налазе се још Ангола и Порторико, док су у Групи Б Чешка, Летонија и Јапан.

Само победник турнира стећи ће право наступа на у Рио де Жанеиру, од 5. до 21. августа.

Коментари / 0

Оставите коментар