Toni Parker se raduje novim okršajima sa Srbijom!

Biće to prava poslastica za sve nas! "Oni su jedna od najboljih svetskih ekipa, jedva čekamo jun", rekao je najbolji francuski košarkaš.

Košarka 10.03.2016 | 10:20
Toni Parker se raduje novim okršajima sa Srbijom!

Dugo je francuska košarkaška javnost strepela zbog toga da li će najbolji igrač Toni Parker nastupati za Trikolore na predstojećem kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Riju. Ipak, iskusni organizator igre San Antonio Sparsa nedavno je otklonio svaku sumnju i potvrdio da će biti uz nacionalnu selekciju na teškom putu.

A tokom priprema za nadigravanje na Filipinima francuska četa predvođena selektorom Vensanom Koleom trebalo bi dva puta da ukrsti koplja sa reprezentacijom Srbije. Prvi meč će po postojećem planu biti odigran 21. juna u Parizu, tokom trodnevnog boravka Orlova u Francuskoj, dok je „revanš“ zakazan za 25. jun u Beogradu. Ali jasno je da je raspored podložan promenama. Bez obzira, Toni Parker baš čeka da ponovo odmeri snage sa srpskim asovima. Podsetimo, između dve selekcije vlada veliko rivalstvo, ali i prijateljstvo, što je doprinelo da poslednjih godina često gledamo prijateljske i takmičarske okršaje upravo ovih takmaca.

"Ima još dosta vremena do juna, zato sam sada maksimalno koncentrisan na utakmice koje imam sa San Antonijom. Ali reprezentacija Francuske ima posebno mesto u mom srcu. Radujemo se tome što ćemo tokom priprema odigrati dve utakmice sa Srbijom, biće to poslastica za sve. Srbija je jedna od najboljih svetskih ekipa, što nam jako znači za sam proces priprema i zato jedva čekamo jun", poručio je Parker za prestižni list Figaro, ali dodao da će možda propustiti samo okupljanje nacionalnog tima, u slučaju da San Antonio dogura do samog finala plej-ofa NBA lige.

"Videćemo šta će se desiti, ali dobro je što se već sada govori o tome. Sve će zavisiti od sezone koju ću imati sa Sparsima".

S druge strane, Orlovi Aleksandra Đorđevića trebalo bi tri dana kasnije po odigravanju drugog meča sa Francuskom da ugoste i Grčku.

Srbija će kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre igrati od 4. do 9. jula. U Grupi A osim Orlova nalaze se još Angola i Portoriko, dok su u Grupi B Češka, Letonija i Japan.

Samo pobednik turnira steći će pravo nastupa na u Rio de Žaneiru, od 5. do 21. avgusta.

Komentari / 0

Ostavite komentar