Мјештани Брштице код Крупња у очају

Мештани дела села Брштице, крај друма Лозница - Крупањ, неколико стотина метара до уласка у Крупањ, јуче су се огласили молећи најодговорније људе у држави да им помогну, јер прети опасност да, у случају већих падавина, буде угрожена безбедност и њихове имовине, и њих самих.

Србија 08.03.2016 | 20:40
Мјештани Брштице код Крупња у очају

Међу њима домаћини Милисав Мићић и Слободан Обрадовић истичу да "због тога што је један мештанин овог насеља насуо велику количину каменог и земљаног материјала, може доћи до промене речног корита".

"Насип који је начињен, мимо свих правила, услед великих количина падавина које се већ дешавају у Србији може да `зачепи` речно корито и да угрози 30 кућа у нашем насељу", тврде наши саговорници.

"Имамо комплетна решења од надлежних институција - водопривредне инспекције, мишљење Србијавода и грађевинског инспектора који је реаговао након предпоставке упућене републичкој грађевинској инспекцији да се део насипа уклони, што се није догодило".

Зато моле све државне органе да реагују јер очигледно је да органи локалне самоуправе пре свих, кључни људи и грађевински инспектори не желе да реагују. Проблем траје од марта прошле године.

БН ТВ(В.М.)

Коментари / 0

Оставите коментар