Mještani Brštice kod Krupnja u očaju

Meštani dela sela Brštice, kraj druma Loznica - Krupanj, nekoliko stotina metara do ulaska u Krupanj, juče su se oglasili moleći najodgovornije ljude u državi da im pomognu, jer preti opasnost da, u slučaju većih padavina, bude ugrožena bezbednost i njihove imovine, i njih samih.

Srbija 08.03.2016 | 20:40
Mještani Brštice kod Krupnja u očaju

Među njima domaćini Milisav Mićić i Slobodan Obradović ističu da "zbog toga što je jedan meštanin ovog naselja nasuo veliku količinu kamenog i zemljanog materijala, može doći do promene rečnog korita".

"Nasip koji je načinjen, mimo svih pravila, usled velikih količina padavina koje se već dešavaju u Srbiji može da `začepi` rečno korito i da ugrozi 30 kuća u našem naselju", tvrde naši sagovornici.

"Imamo kompletna rešenja od nadležnih institucija - vodoprivredne inspekcije, mišljenje Srbijavoda i građevinskog inspektora koji je reagovao nakon predpostavke upućene republičkoj građevinskoj inspekciji da se deo nasipa ukloni, što se nije dogodilo".

Zato mole sve državne organe da reaguju jer očigledno je da organi lokalne samouprave pre svih, ključni ljudi i građevinski inspektori ne žele da reaguju. Problem traje od marta prošle godine.

BN TV(V.M.)

Komentari / 0

Ostavite komentar