Црвена звезда добија велико појачање!

Лука Митровић за две недеље креће пуним ритмом! Капитен црвено-белих имаће наредне недеље још један преглед и ако све буде како треба, за две седмице требало би да буде укључен у све тренажне акције.

Кошарка 10.03.2016 | 08:20
Црвена звезда добија велико појачање!

Стручни штаб Црвене звезде није крио задовољство због брзине којом се капитен Лука Митровић опоравља од неугодне повреде левог колена, која му је практично одузела целу сезону. Интензивне терапије у Београду и Истанбулу уродиле су плодом, а млади крилни центар искористио је недавно Звездино гостовање Фенербахчеу како би отишао на додатне прегледе и добио коначну оцену лекарског тима.

Вести које је донео са собом биле су одличне - колено одлично реагује на напоре које улаже Новосађанин у намери да се врати у форму. Митровић већ недељама тренира заједно са екипом, трчи пуном паром, али и даље је било прерано да ради тренинге у „фул контакту“, односно да улази у дуеле са саиграчима. Међутим, то би врло брзо могло да се промени.

Лука Митровић ће наредне недеље имати још један преглед после којег би требало да добије зелено светло да уђе у пуни тренажни процес у седмици након контроле и дефинитивно буде укључен у све тренажне акције. А онда ће бити само питање тренутка када ће Митровић достићи оптималну форму како би се вратио на терен. У преводу - биће сигурно спреман за Суперлигу, а питање је да ли ће се тренер Дејан Радоњић и његови сарадници упустити у „игру“ да Митровићу и раније пруже шансу.

Подсетимо, стратег црвено-белих неколико пута је нагласио да неће журити и да жели потпуно спремног играча у тиму, како би се максимално умањио ризик од евентуалне обнове повреде.

Коментари / 0

Оставите коментар