Лестер Сити - највећа главобоља острвских кладионица!

Иста квота да осваја Лигу шампиона и испада из Премијер лиге?! Ето колико су непредвидиви изабраници Клаудија Ранијерија!

 

Фудбал 11.03.2016 | 17:20
Лестер Сити - највећа главобоља острвских кладионица!

Предвиђала им се селидба у Чемпионшип, али Лестер почетком марта и даље влада Премијер лигом, после суботњег ремија Тотенхема и Арсенала у дербију северног Лондона са чак пет бодова предности у односу на најближег ривала. Крајњи домети Лисица и даље збуњују све љубитеље фудбала, навикле да, иако је тачно да играју људи, а не новац, ипак гледају како њајбогатији освајају титуле. Међутим, Лестер пркоси правилима, па смо тако дошли и до занимљиве понуде у једној енглеској кладионици: На једну уложену фунту да ће Лестер Сити следеће освојити Лигу шампиона добија се чак 66!

Али оно што је посебно занимљиво јесте податак да иста понуда важи и за опкладу да ће Лестер Сити следеће сезоне изгубити статус премијерлигаша?! Просто, није лако привићи се на ситуацију у којој један аутсајдер игра овако добро. Као да сви само чекају да Лисице остану без снаге и крену у слободан пад.

Међутим, распоред им иде на руку. У наредном периоду изабранике Клаудија Ранијерија чекају судари са тимовима из доњег дела табеле: Њукаслом, Кристал Паласом, Сандерлендом, Свонсијем и Евертоном. Наизглед идеалан календар. Ту су додуше и мечеви против Челсија (последње коло), односно Манчестер Јунајтеда (36. коло). Прослављени стратег Хари Реднап, ипак, још један је од оних који нису сасвим убеђени.
"Да, чини да је распоред савршен, али мене брине што Лестер чак и боље игра против јачих противника. Завале се позади, чекају контре и ударе из брзином. Свеједно - пет бодова предности, то је фантастична позиција, али притисак ће се у једном тренутку надвиди и над Лестеровом екипом", каже Реднап.

Кад је, пак, пласман у Лигу шампиона у питању ни Реднап нема дилему. Разлика између Лестера и петог места на табели износи великих 11 бодова предности.
"То је готово, заборавите, Лестер иде у Лигу шампиона. Томе већ сада могу да се радују. Штавише, не верујем ни да Манчестер Сити може да их стигне. Па Лестер је за целу сезону изгубио три утакмице. Сити има још 10 пред собом, значи требало би да победе на осам или девет. Нисам сигуран да су кадри за тако нешто", јасан је Реднап, који много више очекује од Арсенала и Тотенхема.

Сагласан је и сам Ранијери: "Свака утакмица у Премијер лиги је рат. Пет бодова је ништа".

Али је и нешто...

Коментари / 0

Оставите коментар