Lester Siti - najveća glavobolja ostrvskih kladionica!

Ista kvota da osvaja Ligu šampiona i ispada iz Premijer lige?! Eto koliko su nepredvidivi izabranici Klaudija Ranijerija!

 

Fudbal 11.03.2016 | 17:20
Lester Siti - najveća glavobolja ostrvskih kladionica!

Predviđala im se selidba u Čempionšip, ali Lester početkom marta i dalje vlada Premijer ligom, posle subotnjeg remija Totenhema i Arsenala u derbiju severnog Londona sa čak pet bodova prednosti u odnosu na najbližeg rivala. Krajnji dometi Lisica i dalje zbunjuju sve ljubitelje fudbala, navikle da, iako je tačno da igraju ljudi, a ne novac, ipak gledaju kako njajbogatiji osvajaju titule. Međutim, Lester prkosi pravilima, pa smo tako došli i do zanimljive ponude u jednoj engleskoj kladionici: Na jednu uloženu funtu da će Lester Siti sledeće osvojiti Ligu šampiona dobija se čak 66!

Ali ono što je posebno zanimljivo jeste podatak da ista ponuda važi i za opkladu da će Lester Siti sledeće sezone izgubiti status premijerligaša?! Prosto, nije lako privići se na situaciju u kojoj jedan autsajder igra ovako dobro. Kao da svi samo čekaju da Lisice ostanu bez snage i krenu u slobodan pad.

Međutim, raspored im ide na ruku. U narednom periodu izabranike Klaudija Ranijerija čekaju sudari sa timovima iz donjeg dela tabele: Njukaslom, Kristal Palasom, Sanderlendom, Svonsijem i Evertonom. Naizgled idealan kalendar. Tu su doduše i mečevi protiv Čelsija (poslednje kolo), odnosno Mančester Junajteda (36. kolo). Proslavljeni strateg Hari Rednap, ipak, još jedan je od onih koji nisu sasvim ubeđeni.
"Da, čini da je raspored savršen, ali mene brine što Lester čak i bolje igra protiv jačih protivnika. Zavale se pozadi, čekaju kontre i udare iz brzinom. Svejedno - pet bodova prednosti, to je fantastična pozicija, ali pritisak će se u jednom trenutku nadvidi i nad Lesterovom ekipom", kaže Rednap.

Kad je, pak, plasman u Ligu šampiona u pitanju ni Rednap nema dilemu. Razlika između Lestera i petog mesta na tabeli iznosi velikih 11 bodova prednosti.
"To je gotovo, zaboravite, Lester ide u Ligu šampiona. Tome već sada mogu da se raduju. Štaviše, ne verujem ni da Mančester Siti može da ih stigne. Pa Lester je za celu sezonu izgubio tri utakmice. Siti ima još 10 pred sobom, znači trebalo bi da pobede na osam ili devet. Nisam siguran da su kadri za tako nešto", jasan je Rednap, koji mnogo više očekuje od Arsenala i Totenhema.

Saglasan je i sam Ranijeri: "Svaka utakmica u Premijer ligi je rat. Pet bodova je ništa".

Ali je i nešto...

Komentari / 0

Ostavite komentar