Серена: Шарапова је показала храброст и срчаност!

Најбоља тенисерка света Серена Вилијамс рекла је да је била шокирана вешћу да је Марија Шарапова била позитивна на допинг тесту на Аустралијан Опену.

Тенис 12.03.2016 | 09:00
Серена: Шарапова је показала храброст и срчаност!

Шарапова је у понедељак увече признала да је била позитивна и преузела је одговорност за то, пошто је користила мелдонијум, који је од 1. јануара забрањен, али она то није знала јер није погледала допуњену листу коју је добила.

“Моја реакција је била као и свих других људи, који су били изненађени и шокирани. У исто време, била сам срећна јер је била искрена и храбра, преузела је одговорност и рекла је шта је спремна да уради, тако да се надам најбољем исходу”, нагласила је Серена.

На питање шта мисли о опхођену медија према Шараповој и према неким другим спортистима који су били позитивни на допинг, као што је Ленс Армстронг, Серена је рекла:

“У спорту и животу постоје двоструки стандарди, то сви знају, било да су у питању раса или пол. Али, ово је другачије, она је спремна да преузме одговност, показала је храброст и срчаност, то је радила увек до сада, тако да се ова ситуација ништа не разликује”.

Америчка тенисерка је одбила да коментарише информацију да је Најки привремено суспендовао спонзорство Шараповој.

“Не могу да коментаришем Најки, то је велика компанија, која врло добро зна како да доноси одлуке”, нагласила је Серена.

Шарапову су многи видели као предводницу женског тениса, уз Серену, а најбоља тенисерка света је истакла да се не брине за будућност.

“Нисам забринута, имамо велики број звезда у женском тенису, младе тенисерке које долазе и то нам је потребно. Када дође време, наћи ће се неко ко ће бити тај вођа”, рекла је америчка тенисерка.

Данска тенисерка Каролина Вознијацки је истакла да се слаже са Сереном, али је открила да проверава све лекове које користи да не би дошла у незгодну ситуацију.

“Сваки пут када узимамо неки лек, морамо да проверавамо све. Понекад су то чак и капи за нос на листи, али као спортисти морамо да проверимо да ли постоји нешто забрањено у њима да не бисмо дошли у незгодну ситуацију”, нагласила је Вознијацки.

Коментари / 0

Оставите коментар