Митровић губи ослонац у Њукаслу?!

Енглески медији објавили су да ће менаџер "сврака" Стив Мекларен добити отказ у уторак или среду.

Фудбал 08.03.2016 | 19:20
Митровић губи ослонац у Њукаслу?!

Претпоследње место на табели Премијер лиге и пет пораза у последњих шест кола, највероватније ће Стива Мекларена коштати посла.

Упава Њукасла заседала је у понедељак увече, након пораза од Борнмаута (1:3) на домаћем терену, како би размотрила ко би у преосталих 10 кола могао да замени Мекларена и поведе тим у завршне борбе за опстанак у елитном друштву.

Главна навијачка група послала је управи писмо, у коме захтева да "неко преузме одговорност за незалагање играча и неприхватљив однос према обавезама на терену".

Енглески медији подсећају да су тренутно без ангажмана Рафаел Бенитез, Брендан Роџерс и Дејвид Мојес, али наглашавају да је питање колико би они били заинтересовани да прихвате евентуалну понуду, с обзиром на ограничена овлашћења која у Њукаслу има шеф стручног штаба (довођењем појачања баве се директор и шеф скаутинг службе), у поређењу са већином премијерлигаша.

У сваком случају, делује да су Мекларену дани одбројани, мада је он у уторак ујутру, после слободног дана, сачекао играче на тренингу.

Остаје да се види како ће се промена на кормилу, ако до ње дође, одразити на статус репрезентативца Србије Александра Митровића, који је на девет лигашких утакмица у 2016. години постигао два поготка (само Астон Вила је неефикаснија од Њукасла).

Митровић је у Стиву Мекларену имао велику подршку од доласка из Андерлехта, али је некадашњи селектор Енглеске знао да га у последње време остави на клупи.

"Свраке" предстојећег викенда гостују првопласираном Лестеру, а онда дочекују Сандерленд у локалном дербију.

Коментари / 0

Оставите коментар