Mitrović gubi oslonac u Njukaslu?!

Engleski mediji objavili su da će menadžer "svraka" Stiv Meklaren dobiti otkaz u utorak ili sredu.

Fudbal 08.03.2016 | 19:20
Mitrović gubi oslonac u Njukaslu?!

Pretposlednje mesto na tabeli Premijer lige i pet poraza u poslednjih šest kola, najverovatnije će Stiva Meklarena koštati posla.

Upava Njukasla zasedala je u ponedeljak uveče, nakon poraza od Bornmauta (1:3) na domaćem terenu, kako bi razmotrila ko bi u preostalih 10 kola mogao da zameni Meklarena i povede tim u završne borbe za opstanak u elitnom društvu.

Glavna navijačka grupa poslala je upravi pismo, u kome zahteva da "neko preuzme odgovornost za nezalaganje igrača i neprihvatljiv odnos prema obavezama na terenu".

Engleski mediji podsećaju da su trenutno bez angažmana Rafael Benitez, Brendan Rodžers i Dejvid Mojes, ali naglašavaju da je pitanje koliko bi oni bili zainteresovani da prihvate eventualnu ponudu, s obzirom na ograničena ovlašćenja koja u Njukaslu ima šef stručnog štaba (dovođenjem pojačanja bave se direktor i šef skauting službe), u poređenju sa većinom premijerligaša.

U svakom slučaju, deluje da su Meklarenu dani odbrojani, mada je on u utorak ujutru, posle slobodnog dana, sačekao igrače na treningu.

Ostaje da se vidi kako će se promena na kormilu, ako do nje dođe, odraziti na status reprezentativca Srbije Aleksandra Mitrovića, koji je na devet ligaških utakmica u 2016. godini postigao dva pogotka (samo Aston Vila je neefikasnija od Njukasla).

Mitrović je u Stivu Meklarenu imao veliku podršku od dolaska iz Anderlehta, ali je nekadašnji selektor Engleske znao da ga u poslednje vreme ostavi na klupi.

"Svrake" predstojećeg vikenda gostuju prvoplasiranom Lesteru, a onda dočekuju Sanderlend u lokalnom derbiju.

Komentari / 0

Ostavite komentar