ЛШ: Да ли су Реал и Волфсбург већ прошли?!

Од 20.45 на програму су први реванш мечеви осмине финала Лиге шампиона после којих ћемо сазнати прве учеснике четвртфинала.

Фудбал 08.03.2016 | 17:20
ЛШ: Да ли су Реал и Волфсбург већ прошли?!

Најближи месту међу осам најбољих у елитном такмичењу јесте мадридски Реал – који ће на Сантијаго Бернабеуу дочекати Рому после лагане победе у Риму у првом мечу (2:0).

У веома доброј позицији налази се и Волфсбург – који ће, такође после победе у гостима (3:2), дочекати екипу Гента.

Лига шампиона – четвртина финала:

уторак:
20.45 Реал Мадрид – Рома -- 2:0 -- први меч
20.45 Волфсбург – Гент -- 3:2

среда:
18.00 Зенит – Бенфика -- 0:1
20.45 Челси – Пари Сен Жермен -- 1:2

уторак, 15. март:
20.45 Атлетико Мадрид – ПСВ Ајндховен -- 0:0
20.45 Манчестер Сити – Динамо Кијев -- 3:1

среда, 16. март:
20.45 Барселона – Арсенал -- 2:0
20.45 Бајерн Минхен – Јувентус -- 2:2

Реал је победом у првом мечу практично завршио посао, али тренер 'Краљевског' клуба Зинедин Зидан ништа не жели да препусти случају и најављује офанзиву од првог минута реванша.

Планове не мења ни повреда Карима Бенземе, али навијачи не морају да брину – на терен ће опет нападачки трилинг "ББЦ" – само ће друштво Кристијану Роналду и Гарету Бејлу правити 18-годишњи Борха Мајорал.

Занимљиво, Мајорал има право да игра и за млади тим у одлучујућем мечу против Бенфике за пласман на завршни турнир јуниорске Лиге шампиона, али није реално да наступи у две утакмице за два дана.

С друге стране, Римљани са доста самопоуздања стижу у Мадрид, у петак су убедљиво надиграли Фиорентину 4:1 и сигурно је да се неће лако предати.

"Имамо веома тежак резултат. Утакмице на оваквом нивоу одлучују детаљи, а Реал је казнио наше грешке. Идемо тамо по чудо, све је могуће у фудбалу. Ремизирали смо са шампионом Барселоном, сада ћемо покушати да одиграмо савршено и угрозимо Реал када нам се укаже прилика", рекао је Пјанић.

Реал је победио у 28 од последњих 33 утакмица на свом стадиону у Лиги шампиона, а последњи пут изгубио је са два гола разлике у полуфиналу такмичења у сезони 2010/2011 од Барселоне.

Далеко занимљивије биће на 'Фолксваген Арени', где ће 'Вукови' бранити гол вишка са гостовања у Белгији, а имају изгледне шансе да се по први пут у својој историји нађу међу осам најбољих клубова Европе.

"Као што сам рекао и пре првог меча, потребна су нам два добра дана, наступа како бисмо прошли у наредну рунду. Први део тог плана смо остварили. Налазимо се у веома доброј ситуацији и пуни смо самопоуздања. Ипак, и даље ништа није готово, поготово јер ће они дати све од себе како би одржали свој сан живим", каже Дитер Хекинг, тренер домаћина.

Шеф струке гостију, Хејн Ванхазебрук каже да је његов тим направио велики број грешака у првом дуелу, у ком је имао три гола заостатка у једном тренутку, као и да сматра да његов тим има шансе ако први стигне до вођства.

"Направили смо велики број грешака у првом мечу, што сада морамо да сведемо на минимум. Они су веома, веома снажан тим, који ретко губи на домаћем терену. То морамо стално да имамо у глави, како бисмо схватили колико је тежак задатак који је пред нама. Опет, чуда у фудбалу се догађају с времена на време, а ако поведемо – ко зна шта може да се догоди", рекао је Ванхазебрук.

Мечеви осмине финала почињу од 20.45 на Сантијаго Бернабеуу, односно Фолксваген Арени.

Коментари / 0

Оставите коментар