LŠ: Da li su Real i Volfsburg već prošli?!

Od 20.45 na programu su prvi revanš mečevi osmine finala Lige šampiona posle kojih ćemo saznati prve učesnike četvrtfinala.

Fudbal 08.03.2016 | 17:20
LŠ: Da li su Real i Volfsburg već prošli?!

Najbliži mestu među osam najboljih u elitnom takmičenju jeste madridski Real – koji će na Santijago Bernabeuu dočekati Romu posle lagane pobede u Rimu u prvom meču (2:0).

U veoma dobroj poziciji nalazi se i Volfsburg – koji će, takođe posle pobede u gostima (3:2), dočekati ekipu Genta.

Liga šampiona – četvrtina finala:

utorak:
20.45 Real Madrid – Roma -- 2:0 -- prvi meč
20.45 Volfsburg – Gent -- 3:2

sreda:
18.00 Zenit – Benfika -- 0:1
20.45 Čelsi – Pari Sen Žermen -- 1:2

utorak, 15. mart:
20.45 Atletiko Madrid – PSV Ajndhoven -- 0:0
20.45 Mančester Siti – Dinamo Kijev -- 3:1

sreda, 16. mart:
20.45 Barselona – Arsenal -- 2:0
20.45 Bajern Minhen – Juventus -- 2:2

Real je pobedom u prvom meču praktično završio posao, ali trener 'Kraljevskog' kluba Zinedin Zidan ništa ne želi da prepusti slučaju i najavljuje ofanzivu od prvog minuta revanša.

Planove ne menja ni povreda Karima Benzeme, ali navijači ne moraju da brinu – na teren će opet napadački triling "BBC" – samo će društvo Kristijanu Ronaldu i Garetu Bejlu praviti 18-godišnji Borha Majoral.

Zanimljivo, Majoral ima pravo da igra i za mladi tim u odlučujućem meču protiv Benfike za plasman na završni turnir juniorske Lige šampiona, ali nije realno da nastupi u dve utakmice za dva dana.

S druge strane, Rimljani sa dosta samopouzdanja stižu u Madrid, u petak su ubedljivo nadigrali Fiorentinu 4:1 i sigurno je da se neće lako predati.

"Imamo veoma težak rezultat. Utakmice na ovakvom nivou odlučuju detalji, a Real je kaznio naše greške. Idemo tamo po čudo, sve je moguće u fudbalu. Remizirali smo sa šampionom Barselonom, sada ćemo pokušati da odigramo savršeno i ugrozimo Real kada nam se ukaže prilika", rekao je Pjanić.

Real je pobedio u 28 od poslednjih 33 utakmica na svom stadionu u Ligi šampiona, a poslednji put izgubio je sa dva gola razlike u polufinalu takmičenja u sezoni 2010/2011 od Barselone.

Daleko zanimljivije biće na 'Folksvagen Areni', gde će 'Vukovi' braniti gol viška sa gostovanja u Belgiji, a imaju izgledne šanse da se po prvi put u svojoj istoriji nađu među osam najboljih klubova Evrope.

"Kao što sam rekao i pre prvog meča, potrebna su nam dva dobra dana, nastupa kako bismo prošli u narednu rundu. Prvi deo tog plana smo ostvarili. Nalazimo se u veoma dobroj situaciji i puni smo samopouzdanja. Ipak, i dalje ništa nije gotovo, pogotovo jer će oni dati sve od sebe kako bi održali svoj san živim", kaže Diter Heking, trener domaćina.

Šef struke gostiju, Hejn Vanhazebruk kaže da je njegov tim napravio veliki broj grešaka u prvom duelu, u kom je imao tri gola zaostatka u jednom trenutku, kao i da smatra da njegov tim ima šanse ako prvi stigne do vođstva.

"Napravili smo veliki broj grešaka u prvom meču, što sada moramo da svedemo na minimum. Oni su veoma, veoma snažan tim, koji retko gubi na domaćem terenu. To moramo stalno da imamo u glavi, kako bismo shvatili koliko je težak zadatak koji je pred nama. Opet, čuda u fudbalu se događaju s vremena na vreme, a ako povedemo – ko zna šta može da se dogodi", rekao je Vanhazebruk.

Mečevi osmine finala počinju od 20.45 na Santijago Bernabeuu, odnosno Folksvagen Areni.

Komentari / 0

Ostavite komentar