Вучић: Страх ме је нестабилности региона

Предсједник Владе Србије Александар Вучић изјавио је данас да највећи страх има од нестабилности у региону, јер је за наставак економских реформи у Србији неопходна политичка стабилност.

Србија 08.03.2016 | 22:55
Вучић: Страх ме је нестабилности региона

"Ситуација није идеална ни у Македонији, ни у Приштини, нигде. Нажалост имате раст националистичких и екстремистичких снага и у неким земљама ЕУ где се црнокошуљаши шетају по њиховим главним улицама", рекао је Вучић на отварању Копаоник бизнис форума.

Он је истакао да је поносан и срећан што то "макар јавно" није случај у Србији, иако је и у Србији недвосмислено видљив раст екстремистичких снага.

Вучић је навео да је за наставак економских реформи у Србији неопходна политичка стабилност у региону и указао да највећи спољни проблем представља мигрантска криза, у вези са којом, како је оцијенио, није постигнут свеобухватни договор.

"Суочавамо се са избегличком кризом и ма колико вам рекли из ЕУ да су се договорили - по ономе што сам видео они се нису договорили ништа. Да ли ће да се договоре, о том по том. Шта ће да се дешава и шта је политика по питању мигрантске кризе не знам, шта је то свеобухватно европско решење ја не знам, нису знали ни јуче у Бриселу да то кажу", рекао је Вучић.

Он је нагласио да ће Србије у наредном периоду да прати и да се понаша у складу са европским правилима и са оним што њени партнери буду донијели као одлуку.

"Надам се да ће договори са Турском моћи да функционишу јер је то од великог значаја за свеукупну, безбедносну, политичку и економску стабилност Србије, региона и целе Европе", рекао је Вучић.

Он је оцијенио да би пут лаких рјешења водио Србију у амбис и да му зато "не пада на памет да прави било какав компромис око будућности".

"Нема компромиса, Србија мора да иде у будућност, да чува пријатељства, али је јасан пут и тип друштва којем желимо да припадамо, ту разговора и компромиса нема", рекао је Вучић.

Он је истакао да су мјере Владе Србије биле тешке и непопуларне, али су омогућиле фискалну консолидацију, помјерање навише на Дуинг бизнис листи Свјетске банке, похвале међународних финансијских институција, али и извјесно повећање, односно враћање плата и пензија, које су биле смањене.

Вучић је оцијенио и да није сигуран да је Влада Србије донијела најбољу одлуку да не приватизује "Телеком Србије".

Вучић је оцијенио да ће пета ревизија аранжмана са Међународним монетарним фондом /ММФ/ бити најтежа, јер је потребно да се изведу још неке тешке мјере.

"Ако прођемо пету ревизију, не видим да ћемо даље имати велике проблеме. Желим да прођемо комплетан аранжман са ММФ-ом, јер је то гаранција да смо на добром путу", закључио је Вучић.

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Хм

08.03.2016 12:07

Мука ми је од овог лика његове демагогије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сбин

08.03.2016 12:49

чим је он послије онаковог додиковог омаловазавања њега и николица почео подрзавати додика види се какав је вучић и човјек и политичар, ужас

ОДГОВОРИТЕ
Name

нота бене

08.03.2016 13:36

Та двојица су извукли огромне паре од Додика. У политици нема ништа џабе.

Name

модрицанин

08.03.2016 16:08

Препада народ да ће бит нестабилност ако он не побиједи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Желим му за 8 март

08.03.2016 21:59

Да Бог да ни цензус не достигао

Name

баћо

08.03.2016 20:08

Све ,нормалне, државе бјеже од ММФ-а . Ко ђаво од крста, а, он прича о аранжману, са ммф-ом. Пробај Вучићу , у тој пребогатој Србији, направити ,нешто радом. Лако је "повући" кредит. Али ,има једно ,велико АЛИ. Ко ће то све враћат? Ти нећеш, то знам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НапреДНО

08.03.2016 22:00

Вучићу повуци воду. Ти и економске реформе... Србија је једина земља у свету чији премијер није имао дана радног стажа, док није постао премијер.

ОДГОВОРИТЕ
Name

манипулатор и демагог

09.03.2016 01:30

Вуциц није ниста бољи од Додика и Цвијановицке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈОЦА

09.03.2016 05:30

Вук длаку мијења али ћуд никада. Сви ми знамо какве је изјаве давао .

ОДГОВОРИТЕ
Name

невена

09.03.2016 06:30

НЕМОГУ ДА СХВАТИМ ДА НЕКО МОЗЕ ДА ВОДИ НЕКО ПРЕДУЗЕЋЕ А ДА НЕМА ДАНА РАДНОГ СТАЗА. ЈЕДНОСТАВНО НЕМА ОСЈЕЋАЈ О ПРОБЛЕМИМА. О ДРЗАВИ ДА НЕ ГОВОРИМ.

ОДГОВОРИТЕ