Vučić: Strah me je nestabilnosti regiona

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da najveći strah ima od nestabilnosti u regionu, jer je za nastavak ekonomskih reformi u Srbiji neophodna politička stabilnost.

Srbija 08.03.2016 | 22:55
Vučić: Strah me je nestabilnosti regiona

"Situacija nije idealna ni u Makedoniji, ni u Prištini, nigde. Nažalost imate rast nacionalističkih i ekstremističkih snaga i u nekim zemljama EU gde se crnokošuljaši šetaju po njihovim glavnim ulicama", rekao je Vučić na otvaranju Kopaonik biznis foruma.

On je istakao da je ponosan i srećan što to "makar javno" nije slučaj u Srbiji, iako je i u Srbiji nedvosmisleno vidljiv rast ekstremističkih snaga.

Vučić je naveo da je za nastavak ekonomskih reformi u Srbiji neophodna politička stabilnost u regionu i ukazao da najveći spoljni problem predstavlja migrantska kriza, u vezi sa kojom, kako je ocijenio, nije postignut sveobuhvatni dogovor.

"Suočavamo se sa izbegličkom krizom i ma koliko vam rekli iz EU da su se dogovorili - po onome što sam video oni se nisu dogovorili ništa. Da li će da se dogovore, o tom po tom. Šta će da se dešava i šta je politika po pitanju migrantske krize ne znam, šta je to sveobuhvatno evropsko rešenje ja ne znam, nisu znali ni juče u Briselu da to kažu", rekao je Vučić.

On je naglasio da će Srbije u narednom periodu da prati i da se ponaša u skladu sa evropskim pravilima i sa onim što njeni partneri budu donijeli kao odluku.

"Nadam se da će dogovori sa Turskom moći da funkcionišu jer je to od velikog značaja za sveukupnu, bezbednosnu, političku i ekonomsku stabilnost Srbije, regiona i cele Evrope", rekao je Vučić.

On je ocijenio da bi put lakih rješenja vodio Srbiju u ambis i da mu zato "ne pada na pamet da pravi bilo kakav kompromis oko budućnosti".

"Nema kompromisa, Srbija mora da ide u budućnost, da čuva prijateljstva, ali je jasan put i tip društva kojem želimo da pripadamo, tu razgovora i kompromisa nema", rekao je Vučić.

On je istakao da su mjere Vlade Srbije bile teške i nepopularne, ali su omogućile fiskalnu konsolidaciju, pomjeranje naviše na Duing biznis listi Svjetske banke, pohvale međunarodnih finansijskih institucija, ali i izvjesno povećanje, odnosno vraćanje plata i penzija, koje su bile smanjene.

Vučić je ocijenio i da nije siguran da je Vlada Srbije donijela najbolju odluku da ne privatizuje "Telekom Srbije".

Vučić je ocijenio da će peta revizija aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom /MMF/ biti najteža, jer je potrebno da se izvedu još neke teške mjere.

"Ako prođemo petu reviziju, ne vidim da ćemo dalje imati velike probleme. Želim da prođemo kompletan aranžman sa MMF-om, jer je to garancija da smo na dobrom putu", zaključio je Vučić.

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Hm

08.03.2016 12:07

Muka mi je od ovog lika njegove demagogije.

ODGOVORITE
Name

sbin

08.03.2016 12:49

čim je on poslije onakovog dodikovog omalovazavanja njega i nikolica počeo podrzavati dodika vidi se kakav je vučić i čovjek i političar, užas

ODGOVORITE
Name

nota bene

08.03.2016 13:36

Ta dvojica su izvukli ogromne pare od Dodika. U politici nema ništa džabe.

Name

modricanin

08.03.2016 16:08

Prepada narod da će bit nestabilnost ako on ne pobijedi.

ODGOVORITE
Name

Желим му за 8 март

08.03.2016 21:59

Да Бог да ни цензус не достигао

Name

baćo

08.03.2016 20:08

Sve ,normalne, države bježe od MMF-a . Ko đavo od krsta, a, on priča o aranžmanu, sa mmf-om. Probaj Vučiću , u toj prebogatoj Srbiji, napraviti ,nešto radom. Lako je "povući" kredit. Ali ,ima jedno ,veliko ALI. Ko će to sve vraćat? Ti nećeš, to znam.

ODGOVORITE
Name

NapreDNO

08.03.2016 22:00

Vučiću povuci vodu. Ti i ekonomske reforme... Srbija je jedina zemlja u svetu čiji premijer nije imao dana radnog staža, dok nije postao premijer.

ODGOVORITE
Name

manipulator i demagog

09.03.2016 01:30

Vucic nije nista bolji od Dodika i Cvijanovicke.

ODGOVORITE
Name

JOCA

09.03.2016 05:30

Vuk dlaku mijenja ali ćud nikada. Svi mi znamo kakve je izjave davao .

ODGOVORITE
Name

nevena

09.03.2016 06:30

NEMOGU DA SHVATIM DA NEKO MOZE DA VODI NEKO PREDUZEĆE A DA NEMA DANA RADNOG STAZA. JEDNOSTAVNO NEMA OSJEĆAJ O PROBLEMIMA. O DRZAVI DA NE GOVORIM.

ODGOVORITE