Терза: За три године, бар два пута ћемо играти у некој лиги УЕФА-е!

Директор Црвене звезде Звездан Терзић рекао је за "Вечерње новости" да ће буџет клуба на лето бити 11 милиона евра.

Фудбал 08.03.2016 | 23:30
Терза: За три године, бар два пута ћемо играти у некој лиги УЕФА-е!

Црвено-бели су већ виђени шампиони Србије иако је до краја сезоне остало још 12 кола, па се увелико прича о квалификацијама за Лигу шампиона.

"Иако још нисмо званично шампиони, ми се припремамо за предстојеће квалификације. Планирамо да у наредне три године бар једном или два пута уђемо у неку од лига УЕФА. Да ли ће то бити већ ове сезоне не знам", рекао је Терзић.

Црвено-бели ће пре почетка борбе за Европу опет страховати због финансијске контроле УЕФА која их је пре две сезоне коштала квалификација за ЛШ.

"Имамо још неких дуговања али сам дубоко уверен да ћемо и те проблеме решити као што смо решавали и све претходне. Укупан пројектовани буџет нам је 11 милиона евра, али од тог износа морамо плаћати и старе наслеђене дугове које не можемо избећи. У овом моменту није познато која ће нам стара обавеза доспети на плаћање тако да никада не знамо колико од ових 11 милиона евра можемо користити као буџет за текуће пословање. Ако се пласирамо у Лигу Европе или уз велику срећу у жребу у ЛШ, то би донело огроман приход који би значио коначну стабилизацију клуба и могућност већег улагања у играчки кадар", додаје Терзић.

Звезда је у јануару продала свог најбољег играча Марка Грујића Ливерпулу, али Терзић истиче да остали носиоци игре не могу наступити тим пре краја квалификација за Европу.

"Црвена звезда је изгубила имиџ клуба који може да прода играче у велике клубове. Ово је тек почетак повратка на старе стазе славе. Потребно нам је време. Најбољи играчи нису на продају до краја квалификација. није логично продавати играче који нам играју стандардно, доносе квалитет и праве разлику", каже директор клуба.

Терзић се посебно захвалио премијеру Србије Александру Вучићу који је помогао Звезди да продужи спонзорске уговоре са Гаспромом вредним 4,5 милиона евра и Телекомом вредним 800.000 евра.

"Имамо спонзорске уговоре вредне 6 милиона евра, морамо од трансфера приходовати минимум 4 милиона евра годишње. У просеку, ТВ права и улазнице за домаће првенство нам доносе приход од око милион евра годишње. Сада нас чека плаћање рате за кредит од 3.200.000 евра "Поштанској штедионици", који је узет још 2011. године. Долазе нам разне судске одлуке по тужбама од пре 10 или 15 година", рекао је Терзић за "Новости".

Појачања

"Мораћемо да ризикујемо и инвестирамо у тим и нове играче ако желимо успех на међународној сцени. Да ли ће то бити 500.000 или милион или два евра, не бих могао сада да се изјашњавам", рекао је Терзић.

Коментари / 0

Оставите коментар