Terza: Za tri godine, bar dva puta ćemo igrati u nekoj ligi UEFA-e!

Direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je za "Večernje novosti" da će budžet kluba na leto biti 11 miliona evra.

Fudbal 08.03.2016 | 23:30
Terza: Za tri godine, bar dva puta ćemo igrati u nekoj ligi UEFA-e!

Crveno-beli su već viđeni šampioni Srbije iako je do kraja sezone ostalo još 12 kola, pa se uveliko priča o kvalifikacijama za Ligu šampiona.

"Iako još nismo zvanično šampioni, mi se pripremamo za predstojeće kvalifikacije. Planiramo da u naredne tri godine bar jednom ili dva puta uđemo u neku od liga UEFA. Da li će to biti već ove sezone ne znam", rekao je Terzić.

Crveno-beli će pre početka borbe za Evropu opet strahovati zbog finansijske kontrole UEFA koja ih je pre dve sezone koštala kvalifikacija za LŠ.

"Imamo još nekih dugovanja ali sam duboko uveren da ćemo i te probleme rešiti kao što smo rešavali i sve prethodne. Ukupan projektovani budžet nam je 11 miliona evra, ali od tog iznosa moramo plaćati i stare nasleđene dugove koje ne možemo izbeći. U ovom momentu nije poznato koja će nam stara obaveza dospeti na plaćanje tako da nikada ne znamo koliko od ovih 11 miliona evra možemo koristiti kao budžet za tekuće poslovanje. Ako se plasiramo u Ligu Evrope ili uz veliku sreću u žrebu u LŠ, to bi donelo ogroman prihod koji bi značio konačnu stabilizaciju kluba i mogućnost većeg ulaganja u igrački kadar", dodaje Terzić.

Zvezda je u januaru prodala svog najboljeg igrača Marka Grujića Liverpulu, ali Terzić ističe da ostali nosioci igre ne mogu nastupiti tim pre kraja kvalifikacija za Evropu.

"Crvena zvezda je izgubila imidž kluba koji može da proda igrače u velike klubove. Ovo je tek početak povratka na stare staze slave. Potrebno nam je vreme. Najbolji igrači nisu na prodaju do kraja kvalifikacija. nije logično prodavati igrače koji nam igraju standardno, donose kvalitet i prave razliku", kaže direktor kluba.

Terzić se posebno zahvalio premijeru Srbije Aleksandru Vučiću koji je pomogao Zvezdi da produži sponzorske ugovore sa Gaspromom vrednim 4,5 miliona evra i Telekomom vrednim 800.000 evra.

"Imamo sponzorske ugovore vredne 6 miliona evra, moramo od transfera prihodovati minimum 4 miliona evra godišnje. U proseku, TV prava i ulaznice za domaće prvenstvo nam donose prihod od oko milion evra godišnje. Sada nas čeka plaćanje rate za kredit od 3.200.000 evra "Poštanskoj štedionici", koji je uzet još 2011. godine. Dolaze nam razne sudske odluke po tužbama od pre 10 ili 15 godina", rekao je Terzić za "Novosti".

Pojačanja

"Moraćemo da rizikujemo i investiramo u tim i nove igrače ako želimo uspeh na međunarodnoj sceni. Da li će to biti 500.000 ili milion ili dva evra, ne bih mogao sada da se izjašnjavam", rekao je Terzić.

Komentari / 0

Ostavite komentar