АБА: Шоу у Љубљани, 4 продужетка и пораз Партизана!

Кошаркаши Партизана поражени су од Олимпије 118:115 у последњем колу регуларног дела АБА лиге. УТАКМИЦА И ПО! Партизан остао без ваздуха у највећем маратону у историји овдашње кошарке! Олимпија славила после четири продужетка! Вилсон дао 41 поен, Лешић 31!

Кошарка 07.03.2016 | 21:00
АБА: Шоу у Љубљани, 4 продужетка и пораз Партизана!

Шоу на крају! То Јадранска лига није видела! Утакмица коју су данас одиграли Олимпија и Партизана ушла је у анале кошарке на овим просторима. До сада је рекорд у кошаркашким маратонима био дуел Олимпије и Будућности из 2012. године када су Змајчеки славили после три продужетка. Ако сте помислили да од тога луђе не може, преварили сте се!

У Љубљани су данас опет неке више силе умешале прсте и режирале још већу драму. После 60 минута активне кошарке, два и по сата, четири продужетка и укупно 233 поена! Партизан је поражен од Олимпије 115:118 у једном од најузбудљивијих мечева у историји регионалног такмичења. После толико преокрета, драме и неизвесности. Неколико пута је имао победу у рукама, али Словенци су победили у невиђеном рату нерава.

Партизан је овим поразом завршио сезону у АБА лиги на петом месту. Иако је у тренутку када је актуелни стратег дошао на клупу водио грчевиту борбу за опстанак и губио од кога је стизао... Са Џикићем на клупи Партизан је забележио пет победа у седам првенствених мечева. Са поразима од Олимпије и лидера Будућности у гостима. Више нису очекивали ни највећи оптимисти међу црно-белима.

Партизан је и данас у Тиволију био на прагу победе. Три пута су је имали у рукама. Четврти продужетак је превагнуо на страну Змајчека. Црно-бели су играли борбено, агресивно и непоколобељиво али су прококцали победу у финишу регуларних 40 минута, а потом и другог продужетка када је Олимпија била на конопцима.

Домаћин је водио од почетка меча и наметнуо свој стил, па је пред крај првог полувремена дошао до великих 14 поена предности (42:28). Црно-бели су се напокон разиграли у другом полувремену. Парни ваљак је почео мало по мало да топи предност Змајчека. И тада је грешио, али су играчи гинули у одбрани и за сваку грешку су се дебело искупили.

Продарила је осовина Цветковић - Вилсон - Џонс и Партизан је у последњи квартал ушао са само четири поена заостатка, да би у последњој четвртини на крилима разограног Вилсона стигао о чак осам поена предности. Олимпија је била у нокдауну, али су Партизанови копшаркаши помислили да је меч завршен пре него што му је време. Домаћин се опоравио и вођен духом борбе за голи живот успео да се врати у меч и уђе у продужетке.

Тада је већ стигао резултат из Задра, сазнање да је Сутјеска испала и да је борба за опстанак завршена. Олимпији је пао терет са леђа, па је расетерћеније ушла у продужетке. Иако је водила шест поена разлике у продужетку, Партизан је наставио да гризе. Опет је истопио минус Љубљанчана и ушло се у други продужетак. Тамо је виђена иста слика из првог продужетка, али у обрнутим улогама. Овога пута је Партизан имао победу у рукама, али ју је опет прокоцкао. Светковиће је имао шут за победу, али као да је било суђено да се маратон настави... Трећи продужетак!

Играчи су већ били на измаку снагу, многи су због личних грешака раније завршили утакмицу. Олимпија је опет имала победу у рукама, али је Џамар Вилсон решио да још није крај. Ушло се у четврти продужетак! Играчи су били на измаку снага. Клацкалица је превагнула на страну Олимпије. Штета је што неко уопште морао да изгуби у овој невероватној кошаркашкој драми... Невероватан начин да се стави тачка на лигашки део такмичења у регионалној лиги.

Коментари / 0

Оставите коментар