ABA: Šou u Ljubljani, 4 produžetka i poraz Partizana!

Košarkaši Partizana poraženi su od Olimpije 118:115 u poslednjem kolu regularnog dela ABA lige. UTAKMICA I PO! Partizan ostao bez vazduha u najvećem maratonu u istoriji ovdašnje košarke! Olimpija slavila posle četiri produžetka! Vilson dao 41 poen, Lešić 31!

Košarka 07.03.2016 | 21:00
ABA: Šou u Ljubljani, 4 produžetka i poraz Partizana!

Šou na kraju! To Jadranska liga nije videla! Utakmica koju su danas odigrali Olimpija i Partizana ušla je u anale košarke na ovim prostorima. Do sada je rekord u košarkaškim maratonima bio duel Olimpije i Budućnosti iz 2012. godine kada su Zmajčeki slavili posle tri produžetka. Ako ste pomislili da od toga luđe ne može, prevarili ste se!

U Ljubljani su danas opet neke više sile umešale prste i režirale još veću dramu. Posle 60 minuta aktivne košarke, dva i po sata, četiri produžetka i ukupno 233 poena! Partizan je poražen od Olimpije 115:118 u jednom od najuzbudljivijih mečeva u istoriji regionalnog takmičenja. Posle toliko preokreta, drame i neizvesnosti. Nekoliko puta je imao pobedu u rukama, ali Slovenci su pobedili u neviđenom ratu nerava.

Partizan je ovim porazom završio sezonu u ABA ligi na petom mestu. Iako je u trenutku kada je aktuelni strateg došao na klupu vodio grčevitu borbu za opstanak i gubio od koga je stizao... Sa Džikićem na klupi Partizan je zabeležio pet pobeda u sedam prvenstvenih mečeva. Sa porazima od Olimpije i lidera Budućnosti u gostima. Više nisu očekivali ni najveći optimisti među crno-belima.

Partizan je i danas u Tivoliju bio na pragu pobede. Tri puta su je imali u rukama. Četvrti produžetak je prevagnuo na stranu Zmajčeka. Crno-beli su igrali borbeno, agresivno i nepokolobeljivo ali su prokokcali pobedu u finišu regularnih 40 minuta, a potom i drugog produžetka kada je Olimpija bila na konopcima.

Domaćin je vodio od početka meča i nametnuo svoj stil, pa je pred kraj prvog poluvremena došao do velikih 14 poena prednosti (42:28). Crno-beli su se napokon razigrali u drugom poluvremenu. Parni valjak je počeo malo po malo da topi prednost Zmajčeka. I tada je grešio, ali su igrači ginuli u odbrani i za svaku grešku su se debelo iskupili.

Prodarila je osovina Cvetković - Vilson - Džons i Partizan je u poslednji kvartal ušao sa samo četiri poena zaostatka, da bi u poslednjoj četvrtini na krilima razogranog Vilsona stigao o čak osam poena prednosti. Olimpija je bila u nokdaunu, ali su Partizanovi kopšarkaši pomislili da je meč završen pre nego što mu je vreme. Domaćin se oporavio i vođen duhom borbe za goli život uspeo da se vrati u meč i uđe u produžetke.

Tada je već stigao rezultat iz Zadra, saznanje da je Sutjeska ispala i da je borba za opstanak završena. Olimpiji je pao teret sa leđa, pa je raseterćenije ušla u produžetke. Iako je vodila šest poena razlike u produžetku, Partizan je nastavio da grize. Opet je istopio minus Ljubljančana i ušlo se u drugi produžetak. Tamo je viđena ista slika iz prvog produžetka, ali u obrnutim ulogama. Ovoga puta je Partizan imao pobedu u rukama, ali ju je opet prokockao. Svetkoviće je imao šut za pobedu, ali kao da je bilo suđeno da se maraton nastavi... Treći produžetak!

Igrači su već bili na izmaku snagu, mnogi su zbog ličnih grešaka ranije završili utakmicu. Olimpija je opet imala pobedu u rukama, ali je Džamar Vilson rešio da još nije kraj. Ušlo se u četvrti produžetak! Igrači su bili na izmaku snaga. Klackalica je prevagnula na stranu Olimpije. Šteta je što neko uopšte morao da izgubi u ovoj neverovatnoj košarkaškoj drami... Neverovatan način da se stavi tačka na ligaški deo takmičenja u regionalnoj ligi.

Komentari / 0

Ostavite komentar