Ђурићева: Морамо да вратимо култ репрезентације!

Вршилац дужности селекторке женске рукометне репрезентације Србије Драгица Ђурић сматра да је неопходно вратити култ националне селекције и додала да је оптимистична пред квалификационе утакмице за Европско првенство против Чешке.

Остали спортови 08.03.2016 | 21:00
Ђурићева: Морамо да вратимо култ репрезентације!

- Девојкама сам изложила пет ствари којих се морају придржавати. То је закон. Онај ко носи на грудима грб и ко представља своју државу мора да зна шта може, а шта не. Договориле смо се које су то ствари и како ћемо се даље понашати. Култ мора да се врати на онај ниво на којем је био када смо освајали медаље. Када то достигнемо, сигурна сам да ћемо поново освајати медаље”, рекла је Ђурићева, а преноси Рукометни савез Србије.

Женску рукометну репрезентацију Србије 9. односно 13. марта очекују утакмице против Чешке у квалфикацијама за Европско првенство у Шведској.

- Последњи меч смо одиграле на ЕП у Београду, када смо их тешко савладале. Имају исти састав већ годинама, озбиљна су репрезентација. Игра се одвија на средини, бекови диригују и завршавају акције. Тактика је базирана на одбрани, коју до сада нисмо играли. Надам се да ћемо све спровести како треба. Драго ми је да девојке капирају шта тражим од њих, а циљ ће бити осујетити сваку противничку акцију у старту - рекла је Ђурићева.

Србија после две одигране утакмице у Групи два заузима прво место са максималним учинком, као и Чешка, али са лошијом гол разликом.

Нови капитен националне селекције Катарина Крпеж истакла је добру атмосферу у репрезентацији.

- Част ми је и задовољство да будем капитен. Ово је за нас најлепши период када се окупљамо. Имамо мало времена, али битно је да је добра атмосфера, да урадимо оно што се договоримо, исправимо грешке и одрадимо најбоље ове две утакмице. Циљ је да завршимо на првом месту у групи. Надам се да можемо, имамо јако добру екипу и верујем да ће бити све како треба - рекла је Крпеж.

Утакмица трећег кола квалификација за ЕП у Шведској између Чешке и Србије играће се у среду од 18.00 у Злину, док је реванш четири дана касније у истом термину у Краљеву.

Коментари / 0

Оставите коментар