Велики ударац за Звездиног Топ 8 ривала!

Други најбољи тројкаш Евролиге ове сезоне одсуствоваће с терена наредне три недеље и то ће бити велики проблем за тим Душана Ивковића.

Кошарка 09.03.2016 | 17:00
Велики ударац за Звездиног Топ 8 ривала!

Анадолу Ефес, с две победе мање од Црвене звезде, која држи четврто место у Групи Е, наставиће борбе за четвртфинале Евролиге без другог најбољег тројкаша ове сезоне у најјачем такмичењу на континенту.

Американац Џон Диблер, који је убацио 47 тројки из 98 покушаја (47,96%), повредио је скочни зглоб у дербију турског шампионата, утакмици са Каршијаком, тако да ће тим с Босфора остати без његових 10,3 поена, 1,9 скокова и 1,8 асистенција по мечу.

Више тројки ове сезоне од Диблера, који је Црвеној звезди убацио 13 поена, уз шест асистенција у Истанбулу, а 16 поена (5/8 тројке) у Вршцу, погодио је само ас ЦСКА из Москве, Милош Теодосић (52/122, 42,62%).

Диблер у елитном такмичењу сигурно неће играти против Дарушафаке у гостима, као и против Цедевите и Уникахе на свом паркету. То је нови проблем за тим нашег чувеног тренера Душана Ивковића, након што се тек опоравио Џејсон Грејнџер, поред већ дуже одсустног српског центра Ненада Крстића.

Кошаркаши Ефеса налазе се на петом месту Е групе Топ16 фазе Евролиге са скором 3-6, иза Црвене звезде која има 5-4 и бољи међусобни скор.

Коментари / 0

Оставите коментар