Veliki udarac za Zvezdinog Top 8 rivala!

Drugi najbolji trojkaš Evrolige ove sezone odsustvovaće s terena naredne tri nedelje i to će biti veliki problem za tim Dušana Ivkovića.

Košarka 09.03.2016 | 17:00
Veliki udarac za Zvezdinog Top 8 rivala!

Anadolu Efes, s dve pobede manje od Crvene zvezde, koja drži četvrto mesto u Grupi E, nastaviće borbe za četvrtfinale Evrolige bez drugog najboljeg trojkaša ove sezone u najjačem takmičenju na kontinentu.

Amerikanac Džon Dibler, koji je ubacio 47 trojki iz 98 pokušaja (47,96%), povredio je skočni zglob u derbiju turskog šampionata, utakmici sa Karšijakom, tako da će tim s Bosfora ostati bez njegovih 10,3 poena, 1,9 skokova i 1,8 asistencija po meču.

Više trojki ove sezone od Diblera, koji je Crvenoj zvezdi ubacio 13 poena, uz šest asistencija u Istanbulu, a 16 poena (5/8 trojke) u Vršcu, pogodio je samo as CSKA iz Moskve, Miloš Teodosić (52/122, 42,62%).

Dibler u elitnom takmičenju sigurno neće igrati protiv Darušafake u gostima, kao i protiv Cedevite i Unikahe na svom parketu. To je novi problem za tim našeg čuvenog trenera Dušana Ivkovića, nakon što se tek oporavio Džejson Grejndžer, pored već duže odsustnog srpskog centra Nenada Krstića.

Košarkaši Efesa nalaze se na petom mestu E grupe Top16 faze Evrolige sa skorom 3-6, iza Crvene zvezde koja ima 5-4 i bolji međusobni skor.

Komentari / 0

Ostavite komentar