Нови Пазар: Пао мост, евакуисано 100 људи!

Градоначелник Новог Пазара Мехо Махмутовић изјавио је да је ситуација у Новом Пазару алармантна и да је у једном делу града евакуисано 100 становника због поплава, а да у појединим деловима града нема струје.

Србија 07.03.2016 | 22:57
Нови Пазар: Пао мост, евакуисано 100 људи!

Он је рекао да се очекује помоћ војске Србије али и других институција. Према његовим речима Нови Пазар има проблема са бујичним поплавама, што се и сада потврдило.

 

"Заиста је тешка ситуација, сви су на терену, од јутрос су сва јавна предузећа са комплетном механизацијом као и приватна предузећа са механизацијом на терену.

Очекујем помоћ Војске Србије са људством и тешком механизацијом. Велики део града нема ни струје" рекао је он.

Махмутовић је казао да се руше дивљи мостови који су постављани уз реке а који праве велики проблем .

"Више од сто људи је у овом тренутку евакуисано и они се налазе у Скупштинској сали а ако буде требало спремили смо и спотско сајамску установу Пендик да отворимо за смештај".

Градоначелник је рекао да данас друге смене у школама неће бити а да деца која су тренутно у школама треба да буду задржана а да са њима остану и наставници. Иначе у Новом Пазару Јошаница је однела два моста један у близини фабрике Украс и други који се тек изграђује код робне пијаце у том граду а који финансира Влада Србије.

Изливање река прети и на територији града Новог Пазара на више места, а тренутно су најугроженија места око реке Јошанице, где вода угрожава и један од монтажних мостова, изјавио је помоћник градоначелника Нихад Хасановић. Вода се излила и у приградском насељу Муру, где полиција регулише саобраћај, па возилима још може тамо да се прође, рекао је Хасановић.

Он је додао да је угрожено и насеље Јусуф поток, где вода прети да се излије из корита. Услед појаве клизишта једна кућа је срушена у Пријепољској улици у насељу Шутеновац, навео је Хасановић.Из градске управе су апеловали на све који желе да помогну у одбрани града од поплава да се јаве Штабу за ванредне ситуације.Сви чланови Штаба су од раног јутра на терену.

Ангажоване су све машине јавних предузећа, као и машине свих приватника у Новом Пазару и оне се шаљу на најугроженија подручја."Уколико киша настави да пада, нећемо бити у стању сами да се одбранимо", рекао је Хасановић.

Нови Пазар има три бране, које је финансирала Европска унија, а које су приликом поплава 2014. зауставиле надирање воде у овај град.Ситуација на тим бранама је такође критична.Киша у Новом Пазару непрестано пада већ два дана.

Штаб за ванредне ситуације Новог Пазара прогласио је данас ванредну ситуацију на територији тог града, због поплаве која је задесила неколико насеља.


Градоначелник Новог Пазара Мехо Махмутовић рекао је новинарима након седнице да је донето низ мера које ће се од овог момента предузимати.

"Евакуисаћемо становништво из угрожених делова града, да нико не би изгубио живот у овој опасности. Комплетна механизација свих јавних и приватних предузећа од јутрос од седам часова је на терену, а договорено је да ватрогасци и војска такодје буду на терену", рекао је Махмутовић.

Он је рекао да су од јутрос постављени џакови са песком на критичним местима, а да велики део града нема струју и воду.

"Деца из угрожених насеља која су у школи, биће задржана са наставницима, док се ситуација не смири. Неће бити друге смене у школама из угрожених насеља", рекао је Махмутовић.

Најугроженија насеља су Јакља, Мур, Шутеновац, Трнава и Бањска петња. Махмутовић је додао да се излила река Јошаница, први пут после велике поплаве 1979. године, и да тече магистралним путем.

 

"Срушићемо све мостове који се налазе на водотоцима, а који праве препреку. Ангажовали смо машине чекићаре, које ће уништити неколико бетонских стопа, јер су се појавиле као препрека па прети опасност од веће поплаве у граду", рекао је Махмутовић.

Извор: Курир

 

 

 

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

зумба

07.03.2016 16:04

Направили куцу на цести.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мм

07.03.2016 16:38

Не сер. !!!

Name

блбл

07.03.2016 16:49

Нису куце прављене на цести вец цеста је прављена поред куца.

Name

лијан

07.03.2016 17:15

Бас је овај зумба идиот!Много среце пазарцима!

Name

АБС

07.03.2016 16:39

ОЦИСЦЕН ПЕСТАН РЕКА ПРОСЛЕ ГОДИНЕ КОД ОБРЕНОВЦА САД ДА ЈЕ ВИДИТЕ НЕМА САНСЕ ОД ПТПАДА И ПЛАСТИКЕ И НИЈЕ ЦУДО БОГ НАС КАЗЊАВА ЗА НЕМАР ПРЕМА ВОДИ И ВОДОТОЦИМА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НапреДНО

07.03.2016 17:35

Србија на води...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Једно

07.03.2016 19:44

Народе, опомена од Господа да се окренемо једни другима а не једни против других. Накотио се гријех на планети, окренимо се једни другима без обзира на име и припадност, јер смо сви једно за Бога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

само ти врти

08.03.2016 06:24

Само се ти окрећи, ми срби се вртимо цијели живот ко на рингишпилу, а други нас потаманише.