Бремова славила, Гутова претекла Вонову!

Аустријска скијашица Ева-Марија Брем тријумфовала је на претпоследњем велеслалому сезоне који је у оквиру Светског купа одржан у словачкој Јасни.

Остали спортови 07.03.2016 | 22:20
Бремова славила, Гутова претекла Вонову!

Та трка је првобитно била планирана за суботу, али је одложена због лоших временских услова, да би Бремова дошла до треће победе у каријери укупним временом од 2:30.60 минута.

Друго место, са 27 стотинки заостатка, заузела је Немица Викторија Ребенсбург, док је трећа била Федерика Брињоне из Италије, са за 52 стотинке лошијим временом.

Четврта је била Швајцаркиња Лара Гут, која је освојила 50 бодова и тако претекла Линдзи Вон, која је због повреде завршила сезону, на челу генералног пласмана. Гутова сада има 1.257 бодова, 22 више од Вонове, док је Ребенсбургова трећа са 994.

Бремова је после прве вожње била 74 стотинке испред Гутове, док је Брињонеова била секунду иза, а Ребенсбургова 11, са две секунде заостатка. Немица је била сјајна у другој рунди, али јој је то било довољно за друго место, пошто је Бремова на крају одскијала довољно за тријумф, а Гутова је претходно изгубила време у односу на Ребенсбургову.

Иза најбоље четири следила је Марта Басино из Италије, испред Канађанке Мари-Мишел Гањон, Ригнхилд Мовинкел из Норвешке и Аустријанке Штефани Брунер. Међу првих десет нашле су се још једна Италијанка Ирене Куртони и Фрида Хансдотер из Шведске.

Пред последњи слалом сезоне, Бремова води у борби за мали Кристални глобус у тој дисциплине са 542 бода, испред Ребенсбургове са 490.

Светски куп у конкуренцији скијашица наставља се супервелеслаломом у швајцарском Ленцерхајдеу у суботу.

Коментари / 0

Оставите коментар