Мото ГП - Роси: Многи су брзи, видјећемо…

Возач Јамахе Валентино Роси рекао је да верује да је остварио добар ритам пред прву трку сезоне, упркос томе што је имао два пада током последњих тестирања.

Остали спортови 09.03.2016 | 09:00
Мото ГП - Роси: Многи су брзи, видјећемо…

Овогодишњи Мото ГП шампионат стартује 20. марта Великом наградом Катара на стази “Лосаил”, управо на којој је ‘Доктор’ два пута пао, оба пута у десетој кривини.

Иако је Италијан имао одличну симулацију трке, на крају је имао тек пето време, са шест десетинки заостатка у односу на тимског колегу Хорхеа Лоренца.

“Нажалост, два пута сам пао у истој кривини, али није било ништа озбиљно. Заједно са својим тимом сам успео да напредујем по питању подешавања и имао сам поприлично добар ритам. Возио сам нападачки и нисам имао лоше време, а најважније је да сам урадио симулацију трке, која је била одлична”, рекао је Роси.

‘Доктор’ је истакао да верује да ће старт сезоне бити тежак, пошто се тимови још навикавају на нове Мишелинове пнеуматике.

“Мислим да ће бити веома тешко јер у овом тренутку изгледа, од првог теста до сада, да други мотори много напредују, али смо ми на истом нивоу. Многи возачи могу да буду брзи на првој трци, али смо и ми у тој групи”, нагласио је Роси.

Исто као велики број возача, и Роси се мучио са мекшим пнеуматицима, који би требало да буду промењени до првог тркачког викенда.

“Проблем је што се стаза мењала иоз дана у дан, па се предњи пнеуматици много више троше и то доводи до промена у вашем кретању. Последњих пет кругова ће бити тешко за све, али мој мотор је добар, тако да верујем да могу да задржим добар ритам”, рекао је ‘Доктор’.

Коментари / 0

Оставите коментар