Мари о Дејвис купу: Новак је јак на свакој подлози!

Најбољи играч Велике Британије, која брани "салатару", зна да његову селекцију очекује тежак дуел у четвртфиналу у Београду.

Тенис 10.03.2016 | 13:00
Мари о Дејвис купу: Новак је јак на свакој подлози!

Енди Мари готово сам је добио битку против Јапанаца у првом колу Светске групе Дејвис купа протеклог викенда у Бирмингему (3:1).

Други тенисер планете победио је у оба меча сингла, а у пару са Братом Џејмијем у суботу је тријумфовао и у дублу.

У последњем дуелу у недељу успео је да савлада Кеија Нишикорија после пет сати игре, готово у исто време када је Новак Ђоковић после идентичног маратона у Београду срушио Михаила Кукушкина и практично заказао дуел Велике Британије и Србије у четвртфиналу.

Тај сусрет одржаће се од 15. до 17. јула у Београду, највероватније на Ташмајдану.

"То ће бити тежак меч за нас, јер ћемо играти далеко од куће", изјавио је Мари после тријумфа свог тима.

То ће за љубитеље тениса бити права посластица јер ће рекете укрстити два тренутно најбоље пласирана играча света.

Српски ас осим домаће публике на својој страни имаће и статистику - добио је 11 од последњих 12 мечева са Маријем, укључујући и финале Аустралијан Опена крајем јануара.

Енди зна да ће Новак бити опасан, коју год подлогу Срби да одаберу.

"Тај дуел долази у веома незгодно време у сезони. Не знам коју ће Србија одабрати подлогу, али Новак игра сјајно на свакој. Можда би му шљака најмање одговарала, али ја сматрам да он и на њој игра одлично. Тај меч долази после Вимблдона, а будући да ће вероватно Ђоковић играти завршницу тог турнира, мислим да би прелазак на шљаку била велика промена. Не знам која је подлога најбоља за Троицког и Зимоњића, али и ниима вероватно највише одговара тврда подлози. Ако се у обзир узме то да су Олимпијске игре на програму одмах после четвртфинала Дејвис купа, а да су оне Новаков приоритет, не треба да чуди ако се одлуче за тврду подлогу", рекао је Британац.

Он зна да ће то сигурно бити занимљив меч.

"Сваки пут када играм против Новака публика ужива", рекао је "прва перјаница" Британаца.

Мари је навео да је дуел против Јапана оставио последице, јер је пре наступа у Дејвис купу пет недеља био ван терена после рођења ћерке Софије.

Сада већ истиче да следи паклени темпо на АТП туру и да ће унапред морати добро да испланира сваки турнир. Други играч света нагласио је да наступ у Дејвис купу сигурно неће долази у питање, али је већ сада извесно да ће после меча у Београду, половином јула, морати да одмори четири, пет дана.

Велика Британија брани трофеј освојен прошле године у Дејвис купу, када су у финалу победили Белгију.

Коментари / 0

Оставите коментар