Mari o Dejvis kupu: Novak je jak na svakoj podlozi!

Najbolji igrač Velike Britanije, koja brani "salataru", zna da njegovu selekciju očekuje težak duel u četvrtfinalu u Beogradu.

Tenis 10.03.2016 | 13:00
Mari o Dejvis kupu: Novak je jak na svakoj podlozi!

Endi Mari gotovo sam je dobio bitku protiv Japanaca u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa proteklog vikenda u Birmingemu (3:1).

Drugi teniser planete pobedio je u oba meča singla, a u paru sa Bratom Džejmijem u subotu je trijumfovao i u dublu.

U poslednjem duelu u nedelju uspeo je da savlada Keija Nišikorija posle pet sati igre, gotovo u isto vreme kada je Novak Đoković posle identičnog maratona u Beogradu srušio Mihaila Kukuškina i praktično zakazao duel Velike Britanije i Srbije u četvrtfinalu.

Taj susret održaće se od 15. do 17. jula u Beogradu, najverovatnije na Tašmajdanu.

"To će biti težak meč za nas, jer ćemo igrati daleko od kuće", izjavio je Mari posle trijumfa svog tima.

To će za ljubitelje tenisa biti prava poslastica jer će rekete ukrstiti dva trenutno najbolje plasirana igrača sveta.

Srpski as osim domaće publike na svojoj strani imaće i statistiku - dobio je 11 od poslednjih 12 mečeva sa Marijem, uključujući i finale Australijan Opena krajem januara.

Endi zna da će Novak biti opasan, koju god podlogu Srbi da odaberu.

"Taj duel dolazi u veoma nezgodno vreme u sezoni. Ne znam koju će Srbija odabrati podlogu, ali Novak igra sjajno na svakoj. Možda bi mu šljaka najmanje odgovarala, ali ja smatram da on i na njoj igra odlično. Taj meč dolazi posle Vimbldona, a budući da će verovatno Đoković igrati završnicu tog turnira, mislim da bi prelazak na šljaku bila velika promena. Ne znam koja je podloga najbolja za Troickog i Zimonjića, ali i niima verovatno najviše odgovara tvrda podlozi. Ako se u obzir uzme to da su Olimpijske igre na programu odmah posle četvrtfinala Dejvis kupa, a da su one Novakov prioritet, ne treba da čudi ako se odluče za tvrdu podlogu", rekao je Britanac.

On zna da će to sigurno biti zanimljiv meč.

"Svaki put kada igram protiv Novaka publika uživa", rekao je "prva perjanica" Britanaca.

Mari je naveo da je duel protiv Japana ostavio posledice, jer je pre nastupa u Dejvis kupu pet nedelja bio van terena posle rođenja ćerke Sofije.

Sada već ističe da sledi pakleni tempo na ATP turu i da će unapred morati dobro da isplanira svaki turnir. Drugi igrač sveta naglasio je da nastup u Dejvis kupu sigurno neće dolazi u pitanje, ali je već sada izvesno da će posle meča u Beogradu, polovinom jula, morati da odmori četiri, pet dana.

Velika Britanija brani trofej osvojen prošle godine u Dejvis kupu, kada su u finalu pobedili Belgiju.

Komentari / 0

Ostavite komentar