Лига 6 БиХ: Дерби већ на старту!

Завршен је регуларни дио сезоне у кошаркашкој лиги БиХ, након чега је постало познато ко ће играти у Лиги за шампиона, Лиги за опстанак, те ко је путник у нижи ранг такмичења. У просторијама Кошаркашког савеза БиХ одржан је жријеб Лиге за шампиона и Лиге за опстанак, а куглице су већ у првом колу "спојиле" прошлогодишње финалисте, Игокеу и Широки.

Кошарка 07.03.2016 | 21:15
Лига 6 БиХ: Дерби већ на старту!

Кошаркашима Игокее, једином бх. представнику у регионалној АБА лиги, у Лиги за шампиона БиХ пикључиће се Какањ, Леотар (Требиње), Младост (Мркоњић Град), Спарс (Сарајево) и Широки (Широки Бријег), који су заузели првих пет мјеста након регуларног дијела сезоне у Лиги БиХ.

Када је доњи дио табеле у питању, посљедњепласирана Варда ХЕ напустила је највиши ранг и од наредне сезоне играће у Првој лиги Републике Српске, док ће њену судбину покушати да избјегну Слобода (Тузла), Бошњак (Хаџићи), Зрињски и Студент (Мостар), те бијељински Грађански и БН Баскет.

ТАБЕЛА ЛИГЕ БИХ: Какањ 39, Леотар 37, Младост 37, Спарс 37, Широки 35, Студент 33, Слобода 32, Бошњак 31, Зрињски 30, Грађански 30, БН Баскет 28, Варда ХЕ 27.

По завршетку регуларног дијела сезоне у кошаркашкој Лиги БиХ, данас је у просторијама Кошаркашког савеза БиХ одржан жријеб, а екипе из Лиге шампиона и Лиге за опстанак добиле су такмичарске бројеве, након чега је познато ко ће с ким и када играти.

У Лиги за шампиона, тимови су извукли сљедеће бројеве:
1. Игокеа (Александровац),
2. Младост (Мркоњић Град),
3. Какањ,
4, Спарс (Сарајево),
5. Леотар (Требиње),
6. Широки (Широки Бријег)

Дакле, вољом жријеба већ у првом колу састаће се прошлогодишњи финалисти, Игокеа и Широки. Бранилац трофеја биће домаћин, а ови сусрети заказани су за 12. март.

Парови 1. кола:
Игокеа - Широки
Младост - Леотар
Какањ - Спарс

По завршетку двокружног система, прве ћетири екипе обезбиједиће пласман у плеј-оф. У полуфиналу ће се играти на двије, а у финалу на три побједе.

Распоред такмичења познат је и у Лиги за опстанак, и то након што су клубови добили сљедеће бројеве:
1. Студент (Мостар),
2. Бошњак (Хаџићи),
3. Грађански (Бијељина)
4. Слобода (Тузла),
5. Зрињски (Мостар),
6. БН Баскет (Бијељина).

Прво коло Лиге за опстанак такође је на програму 12. марта.

Парови 1. кола:
Студент - БН Баскет
Бошњак - Зрињски
Грађански - Слобода.

Коментари / 0

Оставите коментар