Liga 6 BiH: Derbi već na startu!

Završen je regularni dio sezone u košarkaškoj ligi BiH, nakon čega je postalo poznato ko će igrati u Ligi za šampiona, Ligi za opstanak, te ko je putnik u niži rang takmičenja. U prostorijama Košarkaškog saveza BiH održan je žrijeb Lige za šampiona i Lige za opstanak, a kuglice su već u prvom kolu "spojile" prošlogodišnje finaliste, Igokeu i Široki.

Košarka 07.03.2016 | 21:15
Liga 6 BiH: Derbi već na startu!

Košarkašima Igokee, jedinom bh. predstavniku u regionalnoj ABA ligi, u Ligi za šampiona BiH piključiće se Kakanj, Leotar (Trebinje), Mladost (Mrkonjić Grad), Spars (Sarajevo) i Široki (Široki Brijeg), koji su zauzeli prvih pet mjesta nakon regularnog dijela sezone u Ligi BiH.

Kada je donji dio tabele u pitanju, posljednjeplasirana Varda HE napustila je najviši rang i od naredne sezone igraće u Prvoj ligi Republike Srpske, dok će njenu sudbinu pokušati da izbjegnu Sloboda (Tuzla), Bošnjak (Hadžići), Zrinjski i Student (Mostar), te bijeljinski Građanski i BN Basket.

TABELA LIGE BIH: Kakanj 39, Leotar 37, Mladost 37, Spars 37, Široki 35, Student 33, Sloboda 32, Bošnjak 31, Zrinjski 30, Građanski 30, BN Basket 28, Varda HE 27.

Po završetku regularnog dijela sezone u košarkaškoj Ligi BiH, danas je u prostorijama Košarkaškog saveza BiH održan žrijeb, a ekipe iz Lige šampiona i Lige za opstanak dobile su takmičarske brojeve, nakon čega je poznato ko će s kim i kada igrati.

U Ligi za šampiona, timovi su izvukli sljedeće brojeve:
1. Igokea (Aleksandrovac),
2. Mladost (Mrkonjić Grad),
3. Kakanj,
4, Spars (Sarajevo),
5. Leotar (Trebinje),
6. Široki (Široki Brijeg)

Dakle, voljom žrijeba već u prvom kolu sastaće se prošlogodišnji finalisti, Igokea i Široki. Branilac trofeja biće domaćin, a ovi susreti zakazani su za 12. mart.

Parovi 1. kola:
Igokea - Široki
Mladost - Leotar
Kakanj - Spars

Po završetku dvokružnog sistema, prve ćetiri ekipe obezbijediće plasman u plej-of. U polufinalu će se igrati na dvije, a u finalu na tri pobjede.

Raspored takmičenja poznat je i u Ligi za opstanak, i to nakon što su klubovi dobili sljedeće brojeve:
1. Student (Mostar),
2. Bošnjak (Hadžići),
3. Građanski (Bijeljina)
4. Sloboda (Tuzla),
5. Zrinjski (Mostar),
6. BN Basket (Bijeljina).

Prvo kolo Lige za opstanak takođe je na programu 12. marta.

Parovi 1. kola:
Student - BN Basket
Bošnjak - Zrinjski
Građanski - Sloboda.

Komentari / 0

Ostavite komentar