Билић: Биће још чуда какво је Лестер!

Менаџер Вест Хема Славен Билић уверен је да успон Лестера најављује крај доминације великих клубова и да се радује још непредвидљивијој Премијер лиги.

Фудбал 09.03.2016 | 08:40
Билић: Биће још чуда какво је Лестер!

До краја сезоне у Премијер лиги је остало девет кола, а Лестер тренутно држи чело табеле са пет бодова више од Тотенхема, а осам од Арсенала.

Досадашњи део сезоне обележила је и немогућност Манчестер Јунајтеда, Челсија и Ливерпула да се пробију међу прве четири позиције, а о борби за титулу да не причамо.

Билић, чији Вест Хем држи пето место, са два бода више од Јунајтеда, описао је успон ‘Лисица’ од тима на рубу испадања до фаворите за титулу као чудо које би могло да започне тренд.

“Мислим да је ово стална промена на врху”, рекао је Билић, “Наша прича је одлична, али је Лестерова чудесна”.

20 тимова Премијер лиге ће поделити већи део од пет милијарди фунти, колико је вредан нови уговор о телевизијским правима за наедне сезоне, а Билић верује да ће тај новац допринети још бољем такмичењу у блиској будућности.

“Рецимо да Манчестер Сити купи Карима Бензему. Већ имају Серхија Аруера, па не морају да надокнаде велики заостатак. Челси може да прода Дијега Коста и Роберта Левандовског, они су само другачији, а не бољи. Али, клубови као што смо ми, Кристал Палас, Вест Бромвич, Лестер, могу само да буду бољи када би имали више новца. Пре две године је Вест Бром можда могао да приушти Саломона Рондона, али би морали да продају Саида Бераина да би га купили. Сада могу да задрже Бераина, а уз улагање можете да задржите такве играче и купите појачања”, нагласио је Билић.

Коментари / 0

Оставите коментар