Bilić: Biće još čuda kakvo je Lester!

Menadžer Vest Hema Slaven Bilić uveren je da uspon Lestera najavljuje kraj dominacije velikih klubova i da se raduje još nepredvidljivijoj Premijer ligi.

Fudbal 09.03.2016 | 08:40
Bilić: Biće još čuda kakvo je Lester!

Do kraja sezone u Premijer ligi je ostalo devet kola, a Lester trenutno drži čelo tabele sa pet bodova više od Totenhema, a osam od Arsenala.

Dosadašnji deo sezone obeležila je i nemogućnost Mančester Junajteda, Čelsija i Liverpula da se probiju među prve četiri pozicije, a o borbi za titulu da ne pričamo.

Bilić, čiji Vest Hem drži peto mesto, sa dva boda više od Junajteda, opisao je uspon ‘Lisica’ od tima na rubu ispadanja do favorite za titulu kao čudo koje bi moglo da započne trend.

“Mislim da je ovo stalna promena na vrhu”, rekao je Bilić, “Naša priča je odlična, ali je Lesterova čudesna”.

20 timova Premijer lige će podeliti veći deo od pet milijardi funti, koliko je vredan novi ugovor o televizijskim pravima za naedne sezone, a Bilić veruje da će taj novac doprineti još boljem takmičenju u bliskoj budućnosti.

“Recimo da Mančester Siti kupi Karima Benzemu. Već imaju Serhija Aruera, pa ne moraju da nadoknade veliki zaostatak. Čelsi može da proda Dijega Kosta i Roberta Levandovskog, oni su samo drugačiji, a ne bolji. Ali, klubovi kao što smo mi, Kristal Palas, Vest Bromvič, Lester, mogu samo da budu bolji kada bi imali više novca. Pre dve godine je Vest Brom možda mogao da priušti Salomona Rondona, ali bi morali da prodaju Saida Beraina da bi ga kupili. Sada mogu da zadrže Beraina, a uz ulaganje možete da zadržite takve igrače i kupite pojačanja”, naglasio je Bilić.

Komentari / 0

Ostavite komentar