Из околине Чачка евакуисано 420 људи

Из поплављеног подручја у селима Коњевићи и Прељина код Чачка до сада је евакуисано око 420 људи чије су куће, помоћне просторије и њиве поплављени усљед изливања ријеке Чемернице.

Србија 07.03.2016 | 13:54
Из околине Чачка евакуисано 420 људи

На сједници Штаба за ванредне ситуације у Чачку саопштено је и да је једна кућа у селу Милићевци ноћас изгорјела, а до пожара је дошло када су запаљене електричне инсталације.

У кући су се налазиле двије старије особе, брачни пар, од којих је жена непокретна, али су на вријеме спасени, преносе београдски медији.

Сва евакуисана лица смјештена су у прихватилишта која су опремљена у Дому културе у Коњевићима и у прихватилиштима у Чачку.

Дио локалних путних праваца у чачанском крају није проходан због надошле воде.

Познати манастири у околини Чачка - Ваведење, Никоље и манастир у Трнави поплављени су и у току је интервенција спасилачких екипа у тим манастирима.

Директор чачанског "Водовода" Зоран Пантовић рекао је на сједници Штаба да је предузеће "Рзав" из Ариља јутрос прекинуло испоруку воде у пет градова, Чачку, Ариљу, Пожези, Лучанима и Горњем Милановцу, због квара на водосистему који је настао усљед поплаве, али да у Чачку у водосистему још има воде која је исправна за пиће.

Пантовић је додао да се очекује да ће квар бити саниран у поподневним часовима, а до тада постоји могућност да неки дијелови Чачка остану без воде.

Најављено је да ће тај дио Србије данас током поподнева обићи и премијер Србије Александар Вучић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Хм

07.03.2016 20:02

Откако је Вуциц на власти, Србију убисе поплаве.

ОДГОВОРИТЕ