Iz okoline Čačka evakuisano 420 ljudi

Iz poplavljenog područja u selima Konjevići i Preljina kod Čačka do sada je evakuisano oko 420 ljudi čije su kuće, pomoćne prostorije i njive poplavljeni usljed izlivanja rijeke Čemernice.

Srbija 07.03.2016 | 13:54
Iz okoline Čačka evakuisano 420 ljudi

Na sjednici Štaba za vanredne situacije u Čačku saopšteno je i da je jedna kuća u selu Milićevci noćas izgorjela, a do požara je došlo kada su zapaljene električne instalacije.

U kući su se nalazile dvije starije osobe, bračni par, od kojih je žena nepokretna, ali su na vrijeme spaseni, prenose beogradski mediji.

Sva evakuisana lica smještena su u prihvatilišta koja su opremljena u Domu kulture u Konjevićima i u prihvatilištima u Čačku.

Dio lokalnih putnih pravaca u čačanskom kraju nije prohodan zbog nadošle vode.

Poznati manastiri u okolini Čačka - Vavedenje, Nikolje i manastir u Trnavi poplavljeni su i u toku je intervencija spasilačkih ekipa u tim manastirima.

Direktor čačanskog "Vodovoda" Zoran Pantović rekao je na sjednici Štaba da je preduzeće "Rzav" iz Arilja jutros prekinulo isporuku vode u pet gradova, Čačku, Arilju, Požezi, Lučanima i Gornjem Milanovcu, zbog kvara na vodosistemu koji je nastao usljed poplave, ali da u Čačku u vodosistemu još ima vode koja je ispravna za piće.

Pantović je dodao da se očekuje da će kvar biti saniran u popodnevnim časovima, a do tada postoji mogućnost da neki dijelovi Čačka ostanu bez vode.

Najavljeno je da će taj dio Srbije danas tokom popodneva obići i premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Hm

07.03.2016 20:02

Otkako je Vucic na vlasti, Srbiju ubise poplave.

ODGOVORITE