Хамилтон: Надам се да ће '’ореол’' бити опционалан!

Шампион Формуле 1 Луис Хамилтон рекао је да се нада да ће концепт заштите возача у кокпиту ’ореол’ бити опционалан уколико буде уведен.

Остали спортови 08.03.2016 | 09:00
Хамилтон: Надам се да ће '’ореол’' бити опционалан!

Хамилтон је истакао да га не би користио, пошто је још раније током недеље рекао да се противи новом концепту који би требало да буде уведен 2017. године.

Возачи Ферарија Кими Раиконен и Себастијан Фетел су ове недеље на стази „Каталуња“ тестирали прототип који је осмислио Мерцедес, а мишљења возача о њему су подељена.

Фетел, Хамилтонов тимски колега Нико Розберг и возач Ред Була Данијел Рикардо су подржали ’ореол’, док су бранилац титуле и возач Форс Индије Нико Хилкенберг изразили негодовање.

Хамилтон је за ’ореол’ прво на Инстаграму написао да је најружнија модификација у историји Формуле 1, а потом је истакао да би изабрао да га не користи ако би имао ту опцију.

„Ако ће увести ту промену, надам се да ће нам дати могућност избора јер ја то нећу користити на свом болиду. То је на крају заштита возача и ми треба индивидуално да је изаберемо. Требало би да имам могућност избора око тога шта би требало да ставим на болид јер то сигурно не бих изабрао. Болиди су добри овакви какви су сада. Сваки пут када седнем у свој, знам да постоји одређени ризик. Безбедност је наравно веома важна, али постоје ризици који нас чекају, а ви сами треба да одлучити на колики ризик сте спремни. Што се мене тиче, радије бих возио болид без ’ореола’, него са њим“, нагласио је Хамилтон.

Коментари / 0

Оставите коментар