У Тужилаштву очекују да суђење почне

Из Тужилаштва БиХ данас је саопштено да је одређивање притвора Фахрудину Радончићу доказ постојања правне државе и порука да нико није изнад закона, те да очекују да суђење почне да би и грађани и јавност током поступка могли видјети квалитет и количину доказа којима Тужилаштво доказује кривицу оптужених у овом предмету.

Босна и Херцеговина 07.03.2016 | 11:56
У Тужилаштву очекују да суђење почне

У саопштењу се наводи да Тужилаштво БиХ поступа према највишим правним стандардима и у складу са законом.

"Чињеница да ће Тужилаштво у овом предмету позвати 27 свједока, четири вјештака и приложити више од 160 материјалних доказа јасно говори да су потпуно неутемељене медијске конструкције наведеног листа о неком `монтираном` или `политичком` процесу", наводи се у сапштењу.

Тужилаштво БиХ сматра непримјереним медијске нападе и конструкције који долазе из листа "Дневни аваз" који је, тврде у овој правосудној институцији, под директним утицајем оптуженог у овом предмету.

Из Тужилаштва грађанима БиХ поручују да неће попустити под било каквим притисцима.

У саопштењу се додаје да ће и оптужени у овом предмету бити процесуирани као и сви остали оптужени, без обзира на политички положај, материјално стање или било које друге околности, јер су сви грађани пред законом једнаки.

Радончић је ухапшен 25. јануара, према налогу Тужилаштва БиХ, а 17. фебруара, одлуком Суда БиХ, пуштен је из затвора у кућни притвор, уз мјере забране напуштања адресе боравишта, састајања са свим свједоцима који су већ саслушани, као и приближавање тим свједоцима на удаљености мању од 100 метара.

Замјеник главног тужиоца и шеф Посебног одјељења за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ Божо Михајловић подигао је оптужницу против Радончића, Бакира Даутбашића, Билсене Шахман и Зијада Хаџијахића који се терете да су починили кривична дјела удруживања ради чињења кривичних дјела, ометања рада правосуђа и давања награде или другог облика користи за трговину утицајем.

Коментари / 0

Оставите коментар