Евакуација грађана из поплављених дијелова

Припадници ватрогасно-спасилачких јединица МУП-а Србије евакуисали су укупно 15 особа у Горњем Милановцу, Чачку и Прибоју због угрожености од поплава, а у току је евакуација шест особа код Чачка, саопштено је из МУП-а Србије.

Србија 07.03.2016 | 11:40
Евакуација грађана из поплављених дијелова

У саопштењу се наводи да је ванредна ситуација на територији Србије тренутно проглашена на територијама општина Чачак, Ариље и Лучани због угрожености од поплава и клизишта.

У мјестима Коњевићи и Прељинска балуга код Чачка ријека Чемерница се тренутно излива и са лијеве и десне стране, па је потенцијално угрожено око 500 домаћинстава.

На територији општине Чачак ангажовано је 47 припадника ватрогасно-спасилачких јединица са 14 возила.

Специјалистички тим за спасавање и рад на води из Ниша који чини шест припадника, два возила и два чамца, тренутно се налази у Коњевићима, а на путу ка Чачку су и специјалистички тимови из Београда - 14 припадника, три возила и пет чамаца и Новог Сада - 10 припадника, три возила и три чамца.

Из Краљева у Чачак је упућен 71 припадник Жандармерије.

Ријека Ђетина на територији општине Ужице је набујала и током ноћи је на обезбјеђивању корита постављено 15 тона пијеска, а тренутно не пада киша.

Сектор за ванредне ситуације МУП-а Србије наложио је појачан рад оперативних центара и интензивно извјештавање Републичког центра за обавјештавање, на подручјима гдје су прогнозиране веће количине падавина.

Стављени су у приправност специјалистички тимови за спасавање и рад на води и специјализоване једнице цивилне заштите за спасавање на води и под водом, наводи се у саопштењу.

Београд није угрожен, због тога што је најнижа тачка престонице кула Небојша на том мјесту проглашена је ванредна одбрана од поплава, кажу за Курир у Сектору за ванредне ситуације.

У овом тренутку Дунав у Београду је у стагнацији, а код Бездана већ биљежимо опадање тако да не очекујемо да главни град буде угрожен. Ове мјере уведене су из предострожности, додају у Сектору за ванредне ситуације.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

метко

07.03.2016 11:12

Не знам ста је ово висе увијек нагребуси јадни народ надам се да неце нико бити повриједјен

ОДГОВОРИТЕ