Evakuacija građana iz poplavljenih dijelova

Pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica MUP-a Srbije evakuisali su ukupno 15 osoba u Gornjem Milanovcu, Čačku i Priboju zbog ugroženosti od poplava, a u toku je evakuacija šest osoba kod Čačka, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Srbija 07.03.2016 | 11:40
Evakuacija građana iz poplavljenih dijelova

U saopštenju se navodi da je vanredna situacija na teritoriji Srbije trenutno proglašena na teritorijama opština Čačak, Arilje i Lučani zbog ugroženosti od poplava i klizišta.

U mjestima Konjevići i Preljinska baluga kod Čačka rijeka Čemernica se trenutno izliva i sa lijeve i desne strane, pa je potencijalno ugroženo oko 500 domaćinstava.

Na teritoriji opštine Čačak angažovano je 47 pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica sa 14 vozila.

Specijalistički tim za spasavanje i rad na vodi iz Niša koji čini šest pripadnika, dva vozila i dva čamca, trenutno se nalazi u Konjevićima, a na putu ka Čačku su i specijalistički timovi iz Beograda - 14 pripadnika, tri vozila i pet čamaca i Novog Sada - 10 pripadnika, tri vozila i tri čamca.

Iz Kraljeva u Čačak je upućen 71 pripadnik Žandarmerije.

Rijeka Đetina na teritoriji opštine Užice je nabujala i tokom noći je na obezbjeđivanju korita postavljeno 15 tona pijeska, a trenutno ne pada kiša.

Sektor za vanredne situacije MUP-a Srbije naložio je pojačan rad operativnih centara i intenzivno izvještavanje Republičkog centra za obavještavanje, na područjima gdje su prognozirane veće količine padavina.

Stavljeni su u pripravnost specijalistički timovi za spasavanje i rad na vodi i specijalizovane jednice civilne zaštite za spasavanje na vodi i pod vodom, navodi se u saopštenju.

Beograd nije ugrožen, zbog toga što je najniža tačka prestonice kula Nebojša na tom mjestu proglašena je vanredna odbrana od poplava, kažu za Kurir u Sektoru za vanredne situacije.

U ovom trenutku Dunav u Beogradu je u stagnaciji, a kod Bezdana već bilježimo opadanje tako da ne očekujemo da glavni grad bude ugrožen. Ove mjere uvedene su iz predostrožnosti, dodaju u Sektoru za vanredne situacije.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

metko

07.03.2016 11:12

Ne znam sta je ovo vise uvijek nagrebusi jadni narod nadam se da nece niko biti povrijedjen

ODGOVORITE