Одржао обећање жени након 30 година

Тридесет година заједничког и складног живота, Јасминка (50) и Сенад Рошић (57) из Велике Кладуше одлучили су да протекле суботе окруне гламурозним вјенчањем и свадбом која је организована у једном тамошњем угоститељском објекту.

Босна и Херцеговина 07.03.2016 | 08:54
Одржао обећање жени након 30 година

Занимљиво је како је све организовано на младенкин рођендан, а њен животни сапутник каже како јој је овим рођенданским изненађењем желио испунити и давно обећану жељу.

"Када смо се упознали прије три деценије, обећао сам Јасминки богату свадбу и вјенчање. Нажалост, тада смо живјели у сиромаштву и нисмо могли себи то приуштити. Увијек сам јој говорио да за вјенчање никада није касно и напослијетку испунио обећање", каже Рошић.

Присјећа се како је супругу упознао приликом обављања сеоских радова у околини Велике Кладуше. Додаје како су били из сусједних села те се међу њима љубав родила на први поглед.

"Сјећам се да смо заједно купили сијено, те стално погледавали једно на друго. Сутрадан сам кришом с пријатељима отишао до њене куће и у складу с тадашњим обичајима, украли смо младенку. Њени нису имали другог избора већ да нам дају благослов", присјећа се младожења.

Попут великог броја младих људи из овог дијела Босне и Херцеговине, због незапослености и неимаштине Рошић је бољи живот потражио у иностранству. Каже како се тешко растао од Јасминке, која је тада морала остати код куће, а остало је неиспуњено и обећање о свадби и вјенчању.

"Требало је неколико година да се снађем у Њемачкој, а онда сам довео и Јасминку. Обоје сада радимо и добро живимо. У протеклом периоду било је пуно важнијих ствари од вјенчања, па сам непрестано то одлагао", објашњава младожења.

Каже како је непослијетку "преломио" те је одлучио изненадити своју животну сапутницу за њен педесети рођендан. У присуству родбине, пријатеља и познаника, сведба је протекла у весељу и радости, а Рошићи су овом приликом поручили како за вјенчање никад није касно.

Извор: Независне новине

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

вупер

07.03.2016 08:30

Љубав је цудо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нсто пријатно

07.03.2016 19:59

Мени нико ниста није обецао али да јесте било би ми драго да то некад испуни. Сретно вам било.

ОДГОВОРИТЕ