Održao obećanje ženi nakon 30 godina

Trideset godina zajedničkog i skladnog života, Jasminka (50) i Senad Rošić (57) iz Velike Kladuše odlučili su da protekle subote okrune glamuroznim vjenčanjem i svadbom koja je organizovana u jednom tamošnjem ugostiteljskom objektu.

Bosna i Hercegovina 07.03.2016 | 08:54
Održao obećanje ženi nakon 30 godina

Zanimljivo je kako je sve organizovano na mladenkin rođendan, a njen životni saputnik kaže kako joj je ovim rođendanskim iznenađenjem želio ispuniti i davno obećanu želju.

"Kada smo se upoznali prije tri decenije, obećao sam Jasminki bogatu svadbu i vjenčanje. Nažalost, tada smo živjeli u siromaštvu i nismo mogli sebi to priuštiti. Uvijek sam joj govorio da za vjenčanje nikada nije kasno i naposlijetku ispunio obećanje", kaže Rošić.

Prisjeća se kako je suprugu upoznao prilikom obavljanja seoskih radova u okolini Velike Kladuše. Dodaje kako su bili iz susjednih sela te se među njima ljubav rodila na prvi pogled.

"Sjećam se da smo zajedno kupili sijeno, te stalno pogledavali jedno na drugo. Sutradan sam krišom s prijateljima otišao do njene kuće i u skladu s tadašnjim običajima, ukrali smo mladenku. Njeni nisu imali drugog izbora već da nam daju blagoslov", prisjeća se mladoženja.

Poput velikog broja mladih ljudi iz ovog dijela Bosne i Hercegovine, zbog nezaposlenosti i neimaštine Rošić je bolji život potražio u inostranstvu. Kaže kako se teško rastao od Jasminke, koja je tada morala ostati kod kuće, a ostalo je neispunjeno i obećanje o svadbi i vjenčanju.

"Trebalo je nekoliko godina da se snađem u Njemačkoj, a onda sam doveo i Jasminku. Oboje sada radimo i dobro živimo. U proteklom periodu bilo je puno važnijih stvari od vjenčanja, pa sam neprestano to odlagao", objašnjava mladoženja.

Kaže kako je neposlijetku "prelomio" te je odlučio iznenaditi svoju životnu saputnicu za njen pedeseti rođendan. U prisustvu rodbine, prijatelja i poznanika, svedba je protekla u veselju i radosti, a Rošići su ovom prilikom poručili kako za vjenčanje nikad nije kasno.

Izvor: Nezavisne novine

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

vuper

07.03.2016 08:30

Ljubav je cudo

ODGOVORITE
Name

Nsto prijatno

07.03.2016 19:59

Meni niko nista nije obecao ali da jeste bilo bi mi drago da to nekad ispuni. Sretno vam bilo.

ODGOVORITE