Излиле се ријеке у Србији, критично код Прељине

У Србији су се излиле поједине ријеке и појавили бујични потоци, а на подручју општине Лучани и у Ариљу проглашена је ванредна ситуација након што је пала обилна киша.

Србија 07.03.2016 | 08:44
Излиле се ријеке у Србији, критично код Прељине

У Лучанима се излила ријека Бјелица, вода је ушла у десетине кућа, као и у пословни простор фабрике "Милан Благојевић", поплављено је више од 500 хектара обрадивог земљишта, а обустављен је и саобраћај на путу Лучани-Гуча и Гуча-Чачак преко Јелице.

У Ариљу је уведена ванредна ситуација због изливања бујичних потока, јавила је Радио-телевизија Србије.

У Бајиној Башти су се покренула клизишта - неколико кућа је потопљено, а саобраћајнице оштећене.

Проблеми са кишом су и у пожешком крају, гдје се излила Западна Морава, па је у прекиду локални пут Пожега-Пријановић-Пилатовићи, као и на правцу Горобиље-Прилипац.

Тешка ситуација је у Чачку код Прељине гдје је ријека Чемерница пробила насипе па је, према ријечима начелника Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије Предрага Марића, током ноћи евакуисано 15 особа.

Марић је навео да је током ноћи ситуација била тешка у Косјерићу, Прибоју, Ужицу и Пожеги.

Он је рекао да ће данас жандармерија и војска бити упућени у кризна подручја како би се обезбиједило да не буде људских жртава.

"Пратићемо стање, сви тимови су на терену, концентрисани на подручју Чачка и Ужица. Ту ће боравити у наредном периоду, за даље ћемо видети. Овде се ради о бујичним водотоковима, услед обилних падавина где има насипа они издржавају, где их нема, куће су угрожене", рекао је Марић за РТС.

Републички хидрометеоролошки завод објавио је да се у Србији данас може очекивати 20 до 40 литара кише по метру квадратном у јужној, централној и источној Србији, а понегдје у југозападној и јужној Србији и више.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Милојко

07.03.2016 08:14

Сад само треба да дође наређење из Србије да се пробијају насипи у Семберији да би се спасио териториј Србије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Данијела

07.03.2016 08:54

Неће ваљда опет поплаве

ОДГОВОРИТЕ
Name

ос

07.03.2016 09:56

Вучић није дакле ништа урадио на одбрани од поплава од катастрофалних које су се десиле прије двије године. САмо ваља празну причу односно демагогију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈНА

07.03.2016 20:17

ТИТО ЈЕ ОВО РЕСАВАО ВОЈСКОМ И ОРОМ А С ЦИМ ЦЕ ТЕ ВИ ЈАДОВИ !НИ ВОЈСКЕ НИТИ ОМЛАДИНЕ !МОЗДА МИСЛЕ ДА ЈЕ И ОВО РИЈАЛИТИ !

ОДГОВОРИТЕ