Izlile se rijeke u Srbiji, kritično kod Preljine

U Srbiji su se izlile pojedine rijeke i pojavili bujični potoci, a na području opštine Lučani i u Arilju proglašena je vanredna situacija nakon što je pala obilna kiša.

Srbija 07.03.2016 | 08:44
Izlile se rijeke u Srbiji, kritično kod Preljine

U Lučanima se izlila rijeka Bjelica, voda je ušla u desetine kuća, kao i u poslovni prostor fabrike "Milan Blagojević", poplavljeno je više od 500 hektara obradivog zemljišta, a obustavljen je i saobraćaj na putu Lučani-Guča i Guča-Čačak preko Jelice.

U Arilju je uvedena vanredna situacija zbog izlivanja bujičnih potoka, javila je Radio-televizija Srbije.

U Bajinoj Bašti su se pokrenula klizišta - nekoliko kuća je potopljeno, a saobraćajnice oštećene.

Problemi sa kišom su i u požeškom kraju, gdje se izlila Zapadna Morava, pa je u prekidu lokalni put Požega-Prijanović-Pilatovići, kao i na pravcu Gorobilje-Prilipac.

Teška situacija je u Čačku kod Preljine gdje je rijeka Čemernica probila nasipe pa je, prema riječima načelnika Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predraga Marića, tokom noći evakuisano 15 osoba.

Marić je naveo da je tokom noći situacija bila teška u Kosjeriću, Priboju, Užicu i Požegi.

On je rekao da će danas žandarmerija i vojska biti upućeni u krizna područja kako bi se obezbijedilo da ne bude ljudskih žrtava.

"Pratićemo stanje, svi timovi su na terenu, koncentrisani na području Čačka i Užica. Tu će boraviti u narednom periodu, za dalje ćemo videti. Ovde se radi o bujičnim vodotokovima, usled obilnih padavina gde ima nasipa oni izdržavaju, gde ih nema, kuće su ugrožene", rekao je Marić za RTS.

Republički hidrometeorološki zavod objavio je da se u Srbiji danas može očekivati 20 do 40 litara kiše po metru kvadratnom u južnoj, centralnoj i istočnoj Srbiji, a ponegdje u jugozapadnoj i južnoj Srbiji i više.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Milojko

07.03.2016 08:14

Sad samo treba da dođe naređenje iz Srbije da se probijaju nasipi u Semberiji da bi se spasio teritorij Srbije.

ODGOVORITE
Name

Danijela

07.03.2016 08:54

Neće valjda opet poplave

ODGOVORITE
Name

os

07.03.2016 09:56

Vučić nije dakle ništa uradio na odbrani od poplava od katastrofalnih koje su se desile prije dvije godine. SAmo valja praznu priču odnosno demagogiju.

ODGOVORITE
Name

JNA

07.03.2016 20:17

TITO JE OVO RESAVAO VOJSKOM I OROM A S CIM CE TE VI JADOVI !NI VOJSKE NITI OMLADINE !MOZDA MISLE DA JE I OVO RIJALITI !

ODGOVORITE