Вучић: Избори - договор о томе куда иде Србија

Избори нису питање броја или математике, већ питање можемо ли да се договоримо око тога куда ово друштво иде, изјавио је данас председник Српске напредне странке Александар Вучић на митингу у Сремској Митровици, на којем је листа коју предводи та странка почела предизборну кампању.

Србија 06.03.2016 | 19:55
Вучић: Избори - договор о томе куда иде Србија

Вучић је обећао да, уколико победи листа "Александар Вучић - Србија побеђује", Србија за четири године може да буде пред вратима Европске уније.

Међу познатим именима на тој листи, он је поменуо Богдана Обрадовића, Љиљану Хабјановић Ђуровић, Јадранку Јовановић и Мирослава Лазанског.

Нећу да правимо било какве компромисе са политикама прошлости и са собом сам морао да раскрстим многе ствари у животу, рекао је Вучић.

Он је објаснио да не жели да се враћа у 2000. годину и да прави компромисе са онима који су покренули пљачкашку приватизацију, као ни са онима који не разумеју да се свет променио и да нам није потребан сукоб са било ким у свету.

Према његовим речима, нико од њих нема никакву идеологију осим мржње према Вучићу.

И ја зато желим да вам кажем да је пред вама тежак посао да на мржњу не одговарамо мржњом, нека нас блате и нека о нама говоре најгоре јер је то реакција слабих, напоменуо је Вучић.

Они који не одговарају на клевету су јаки јер имају важан циљ испред себе, а то су Србија и њена будућност, додао је он.

Зато нам је потребно да ствари радимо заједно, нагласио је он и додао да је спреман са свима да разговара.

Они сви заједно да се окупе, њихова је идеологија само једна: "Много смо избубили и нема више комбинација и зато мрзимо Вучића" и нема разлика између оних на левој и на десној страни, истакао је Вучић.

А наш одогвор је да са свима може да разговарамо али нема повратка у прошлост, већ гледамо у будућност, поручио је он.

Не обећавам куле и градове, мед и млеко нити шарене лаже, него још тешког рада, али гарантујем да ћемо за четири године моћи да се похвалимо да имамо веће плате и пензије, истакао је Вучић.

Осврћући се на критике опозиције да Србији лоше иде, Вучић је поменуо извештаје Светске банке и других финансијских организација и упитао: "Како је могуће да лажу и Меркел и Путин, само они говоре истине"

Идемо на изборе у незгодном тренутку, јер нам је потребно да јединствено и уједињени идемо даље. Не плашим се ничега што могу да изговоре, бићу увек испред да примим ударце и молићу те људе да иду даље заједно са нама, поручио је Вучић.

Председник Покрета Социјалиста Александар Вулин на митингу је рекао да су за шеснаест година војвођанске власти у набогатијем делу земље Србије направиле највише социјалних случајева.

Дошло је време да победи Србија коју предводи Александар Вучић, поручио је Вулин и оценио да они који против њега из мржње воде кампању, воде кампању "против себе самих".

Он је напоменуо и да ће гласати за Вучића "јер никада неће дозволити да Војводина постане република".

Председник Социјалдемократске партије Србије Расим Љајић захвалио је људима који су у реду стајали да дају свој потпис листи коју води Вучић, како би он постао "нови, стари премијер Србије".

"Немамо праве конкуренте, они други немају програм нити кандидата за премијера, једини програм им је - како рушити Александра Вучића", рекао је Љајић.

Ми говоримо о променама у Србији, а они како треба ићи назад, рекао је Љајић и додао да је ова листа Србија у малом, где су сви уједињени.

"Хоћемо економски утемељену, добро организовану и ефикасну државу, али и да та држава буде социјално праведна", изјавио је на митингу председник Уједињених пензионера Србије Милан Кркобабић.

Хоћемо редовне и сигурне пензије, солидне плате и шансу подједнаку за све, поручио је Кркобабић.

Извор: ФоНет

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Гласач

06.03.2016 15:45

Хоце ли се моци гласати у амбасади Србије у Сарајеву? Поздрав

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микиц

06.03.2016 20:26

Мозете гласати у амбасадама СРБије свуда по свијету ако гласате за ВУЦИЦА. Зато СРБијо иди куда год хоцес само не иди у НАТО! Немојте заборавити НАТО поклоне у облику бомби напуњене са осиромасеним уранијумом. Велика разарања и Зртве НАТО бомбатдовања као ни Малу Свету Муценицу Милицу Ракиц! Народ који заборави своју прослост ЗАКОНОМ Зивота сам себе је осудио на изумирање и НЕСТАНАК са позорнице зивота!

Name

зумба

06.03.2016 16:26

Србија успјеснија од Аустрије,Сведске,које су цекале за цланство осам,десет година,сумњам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НапреДНО

06.03.2016 18:40

За тебе ко гласа, тај није нормалан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

посматрац

06.03.2016 20:20

Мене висе интересује кога це Баја да подрзи овај политицки побацај или Тадица

Name

Клоп

07.03.2016 10:28

М:тел имате пријатеља Милета.

Name

Горан БЛ

06.03.2016 18:57

Збогом Србијо,то ти треба да казес,преобцени радикалу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обреновац

06.03.2016 19:11

А Обреновац опет потописте !

ОДГОВОРИТЕ
Name

родјо

06.03.2016 21:23

Ово ми све лици као да су сви просли обуку на цувеном Твисток институту,сервирања лази и испирања мозгова.Као и они копилани измедју ИИсв рата,код цувеног Фреуда у Аустрији.Мислим на Хицка.Јосифа и Јозу.....ста казете господине Микицу??

ОДГОВОРИТЕ