Vučić: Izbori - dogovor o tome kuda ide Srbija

Izbori nisu pitanje broja ili matematike, već pitanje možemo li da se dogovorimo oko toga kuda ovo društvo ide, izjavio je danas predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić na mitingu u Sremskoj Mitrovici, na kojem je lista koju predvodi ta stranka počela predizbornu kampanju.

Srbija 06.03.2016 | 19:55
Vučić: Izbori - dogovor o tome kuda ide Srbija

Vučić je obećao da, ukoliko pobedi lista "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje", Srbija za četiri godine može da bude pred vratima Evropske unije.

Među poznatim imenima na toj listi, on je pomenuo Bogdana Obradovića, Ljiljanu Habjanović Đurović, Jadranku Jovanović i Miroslava Lazanskog.

Neću da pravimo bilo kakve kompromise sa politikama prošlosti i sa sobom sam morao da raskrstim mnoge stvari u životu, rekao je Vučić.

On je objasnio da ne želi da se vraća u 2000. godinu i da pravi kompromise sa onima koji su pokrenuli pljačkašku privatizaciju, kao ni sa onima koji ne razumeju da se svet promenio i da nam nije potreban sukob sa bilo kim u svetu.

Prema njegovim rečima, niko od njih nema nikakvu ideologiju osim mržnje prema Vučiću.

I ja zato želim da vam kažem da je pred vama težak posao da na mržnju ne odgovaramo mržnjom, neka nas blate i neka o nama govore najgore jer je to reakcija slabih, napomenuo je Vučić.

Oni koji ne odgovaraju na klevetu su jaki jer imaju važan cilj ispred sebe, a to su Srbija i njena budućnost, dodao je on.

Zato nam je potrebno da stvari radimo zajedno, naglasio je on i dodao da je spreman sa svima da razgovara.

Oni svi zajedno da se okupe, njihova je ideologija samo jedna: "Mnogo smo izbubili i nema više kombinacija i zato mrzimo Vučića" i nema razlika između onih na levoj i na desnoj strani, istakao je Vučić.

A naš odogvor je da sa svima može da razgovaramo ali nema povratka u prošlost, već gledamo u budućnost, poručio je on.

Ne obećavam kule i gradove, med i mleko niti šarene laže, nego još teškog rada, ali garantujem da ćemo za četiri godine moći da se pohvalimo da imamo veće plate i penzije, istakao je Vučić.

Osvrćući se na kritike opozicije da Srbiji loše ide, Vučić je pomenuo izveštaje Svetske banke i drugih finansijskih organizacija i upitao: "Kako je moguće da lažu i Merkel i Putin, samo oni govore istine"

Idemo na izbore u nezgodnom trenutku, jer nam je potrebno da jedinstveno i ujedinjeni idemo dalje. Ne plašim se ničega što mogu da izgovore, biću uvek ispred da primim udarce i moliću te ljude da idu dalje zajedno sa nama, poručio je Vučić.

Predsednik Pokreta Socijalista Aleksandar Vulin na mitingu je rekao da su za šesnaest godina vojvođanske vlasti u nabogatijem delu zemlje Srbije napravile najviše socijalnih slučajeva.

Došlo je vreme da pobedi Srbija koju predvodi Aleksandar Vučić, poručio je Vulin i ocenio da oni koji protiv njega iz mržnje vode kampanju, vode kampanju "protiv sebe samih".

On je napomenuo i da će glasati za Vučića "jer nikada neće dozvoliti da Vojvodina postane republika".

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić zahvalio je ljudima koji su u redu stajali da daju svoj potpis listi koju vodi Vučić, kako bi on postao "novi, stari premijer Srbije".

"Nemamo prave konkurente, oni drugi nemaju program niti kandidata za premijera, jedini program im je - kako rušiti Aleksandra Vučića", rekao je Ljajić.

Mi govorimo o promenama u Srbiji, a oni kako treba ići nazad, rekao je Ljajić i dodao da je ova lista Srbija u malom, gde su svi ujedinjeni.

"Hoćemo ekonomski utemeljenu, dobro organizovanu i efikasnu državu, ali i da ta država bude socijalno pravedna", izjavio je na mitingu predsednik Ujedinjenih penzionera Srbije Milan Krkobabić.

Hoćemo redovne i sigurne penzije, solidne plate i šansu podjednaku za sve, poručio je Krkobabić.

Izvor: FoNet

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Glasač

06.03.2016 15:45

Hoce li se moci glasati u ambasadi Srbije u Sarajevu? Pozdrav

ODGOVORITE
Name

Mihailo Mikic

06.03.2016 20:26

Mozete glasati u ambasadama SRBije svuda po svijetu ako glasate za VUCICA. Zato SRBijo idi kuda god hoces samo ne idi u NATO! Nemojte zaboraviti NATO poklone u obliku bombi napunjene sa osiromasenim uranijumom. Velika razaranja i Zrtve NATO bombatdovanja kao ni Malu Svetu Mucenicu Milicu Rakic! Narod koji zaboravi svoju proslost ZAKONOM Zivota sam sebe je osudio na izumiranje i NESTANAK sa pozornice zivota!

Name

zumba

06.03.2016 16:26

Srbija uspjesnija od Austrije,Svedske,koje su cekale za clanstvo osam,deset godina,sumnjam.

ODGOVORITE
Name

NapreDNO

06.03.2016 18:40

Za tebe ko glasa, taj nije normalan.

ODGOVORITE
Name

posmatrac

06.03.2016 20:20

Mene vise interesuje koga ce Baja da podrzi ovaj politicki pobacaj ili Tadica

Name

Klop

07.03.2016 10:28

M:tel imate prijatelja Mileta.

Name

Goran BL

06.03.2016 18:57

Zbogom Srbijo,to ti treba da kazes,preobceni radikalu.

ODGOVORITE
Name

Obrenovac

06.03.2016 19:11

A Obrenovac opet potopiste !

ODGOVORITE
Name

rodjo

06.03.2016 21:23

Ovo mi sve lici kao da su svi prosli obuku na cuvenom Tvistok institutu,serviranja lazi i ispiranja mozgova.Kao i oni kopilani izmedju IIsv rata,kod cuvenog Freuda u Austriji.Mislim na Hicka.Josifa i Jozu.....sta kazete gospodine Mikicu??

ODGOVORITE