Организована велика хуманитарна акција

Чланови Братства "Радост" данас спроводе велику хуманитарну акцију којом су за 30 социјално угрожених породица у Бијељини обезбиједили помоћ, односно прехрамбено-хигијенске пакете.

Република Српска 06.03.2016 | 13:15
Организована велика хуманитарна акција

У акцији учествује близу 100 чланова Братства и волонтера, распоређених у 30 тимова који породицама односе помоћ до кућа.

Након окупљања, хуманитарци су у колони кренули до маркета по пакете за које су чланови и симпатизери мјесечно издвајали по 10 КМ.

Члан Братства Велислав Мишура каже да је ово велика акција организована у марту када су људи у посебно тешкој ситуацији.

"Март је, људи су истрошили све што су имали, а још није почело вријеме надница и дневница. Људи не зарађују, веома тешко се живи. Одлучили смо да у овом периоду подијелимо онолико колико имамо како бисмо овим људима олакшали овај период", рекао је Мишура.

Он је подсјетио да Братство "Радост" континуирано, од оснивања у августу 2014. године, ради на организовању оваквих акција, у којима прикупља средства и дијели помоћ угроженима.

"Захваљујући великом броју људи који су се прикључили Братству, мјесечно обилазимо десетак и више породица, што ћемо наставити и у наредном периоду, јер је то наша основна, редовна активност", рекао је Мишура.

Он каже да у акцији учествују и ученици средњих и основних школа.

Братство "Радост" настало је у августу 2014. године из жеље да у тешким временима помогну онима којима је помоћ потребна.

Ово удружење функционише тако што чланови и симпатизери мјесечно издвоје по 10 КМ и од прикупљеног новца купују храну и средства за хигијену, које потом дијеле онима којима то највише треба.

Посљедњих неколико мјесеци успјели су да прошире број чланова, а самим тим и повећају број породица у чије домове су, бар накратко, унијели радост.

У данашњој акцији учествују чланови Кошаркашког клуба "Феникс", ученици Техничке школе "Михајло Пупин", Гимназије "Филип Вишњић", те ученици Основне школе "Дворови".

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Тарми Рицми

06.03.2016 17:02

Читам вијест, па се чудим како нема ниједног коментара. Онда схватим да ово ни не треба коментарисати. У овоме треба учествовати! Браво момци и дјевојке из "Радости"!!! Ви сте прави примјер људског понашања и љубави према ближњима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

галеб

07.03.2016 02:41

У томе нетреба уцестовати то је продузетак биједе и јада него сто висе биједе ,јада и глади буде прије це народ морати да се обрацунати са тим бандитима који су га оплацкали и његову дрзаву и одузети им оплацкано вратити народу и дрзави

ОДГОВОРИТЕ