ПОР: Митроглу јунак лисабонског дербија! Бенфика на врху!

Руиз ће памтити промашај до краја каријере! Иако дерби није оправдао баш очекивања, нити је “прштало“ од шанси, навијачи Бенфике сасвим сигурно ће бити више него задовољни оваквим исходом.

Фудбал 06.03.2016 | 09:20
ПОР: Митроглу јунак лисабонског дербија! Бенфика на врху!

Бенфика влада Лисабоном, Бенфика тренутно влада и Португалијом. Орлови су као гости у великом лисабонском дербију савладали Спортинг са 1:0 у најважнијој утакмици 25. кола Примеире.

Екипа Руија Виторије преузела је лидерску позицију на табели и сада има два бода више од Спортинга.

Ово је лисабонским Орловима била прва победа над великим градским ривалом после шест мечева у различитим такмичењима.

Иако дерби није оправдао баш очекивања, нити је “прштало“ од шанси, навијачи Бенфике сасвим сигурно ће бити више него задовољни оваквим исходом.

Једини погодак на утакмици видели смо још у 20. минуту, када је Костас Митроглу попут тенка, али веома сналажљивог успео да ишчачка једну лопту у казненом простору Спортинга и пошаље је у мрежу.

А онда у 73. минуту невероватна сцена пред голом Бенфике. Овај детаљ можда је обележио утакмицу и више него погодак грчког нападача у дресу гостујућих Орлова.

Брајан Руиз успео је у поменутој ситуацији пребаци празан гол са само три метра, а ударац који је извео био је готово па аматерски.

Од тог шока овај фудбалер, па и навијачи Спортинга никако нису успели да се опораве до краја утакмице на стадиону Жозе Алвеладе.

Имали су у првом полувремену домаћи фудбалери још једну изгледну прилику за погодак, али је лопта после ударца Џеферсона погодила пречку.

ПРИМЕИРА - 25. КОЛО

Петак:
Пасош Фереира - Маритимо 2:2 (0:0)
/Диого Жота 50, 54 - Жоао Диого 57, Дијего Соуса 70/

Субота:
Спортинг – Бенфика 0:1 (0:1)
/Митроглу 20/

Недеља:
17.00 Тондела - Арука
17.00 Мадеира - Белененсеш
17.00 Виторија Сетубал - Мореиренсе
17.00 Боависта - Насионал
19.15 Академика - Гимараеш
21.30 Брага - Порто

Понедељак:
21.00 Рио Аве – Есторил

Коментари / 0

Оставите коментар