POR: Mitroglu junak lisabonskog derbija! Benfika na vrhu!

Ruiz će pamtiti promašaj do kraja karijere! Iako derbi nije opravdao baš očekivanja, niti je “prštalo“ od šansi, navijači Benfike sasvim sigurno će biti više nego zadovoljni ovakvim ishodom.

Fudbal 06.03.2016 | 09:20
POR: Mitroglu junak lisabonskog derbija! Benfika na vrhu!

Benfika vlada Lisabonom, Benfika trenutno vlada i Portugalijom. Orlovi su kao gosti u velikom lisabonskom derbiju savladali Sporting sa 1:0 u najvažnijoj utakmici 25. kola Primeire.

Ekipa Ruija Vitorije preuzela je lidersku poziciju na tabeli i sada ima dva boda više od Sportinga.

Ovo je lisabonskim Orlovima bila prva pobeda nad velikim gradskim rivalom posle šest mečeva u različitim takmičenjima.

Iako derbi nije opravdao baš očekivanja, niti je “prštalo“ od šansi, navijači Benfike sasvim sigurno će biti više nego zadovoljni ovakvim ishodom.

Jedini pogodak na utakmici videli smo još u 20. minutu, kada je Kostas Mitroglu poput tenka, ali veoma snalažljivog uspeo da iščačka jednu loptu u kaznenom prostoru Sportinga i pošalje je u mrežu.

A onda u 73. minutu neverovatna scena pred golom Benfike. Ovaj detalj možda je obeležio utakmicu i više nego pogodak grčkog napadača u dresu gostujućih Orlova.

Brajan Ruiz uspeo je u pomenutoj situaciji prebaci prazan gol sa samo tri metra, a udarac koji je izveo bio je gotovo pa amaterski.

Od tog šoka ovaj fudbaler, pa i navijači Sportinga nikako nisu uspeli da se oporave do kraja utakmice na stadionu Žoze Alvelade.

Imali su u prvom poluvremenu domaći fudbaleri još jednu izglednu priliku za pogodak, ali je lopta posle udarca Džefersona pogodila prečku.

PRIMEIRA - 25. KOLO

Petak:
Pasoš Fereira - Maritimo 2:2 (0:0)
/Diogo Žota 50, 54 - Žoao Diogo 57, Dijego Sousa 70/

Subota:
Sporting – Benfika 0:1 (0:1)
/Mitroglu 20/

Nedelja:
17.00 Tondela - Aruka
17.00 Madeira - Belenenseš
17.00 Vitorija Setubal - Moreirense
17.00 Boavista - Nasional
19.15 Akademika - Gimaraeš
21.30 Braga - Porto

Ponedeljak:
21.00 Rio Ave – Estoril

Komentari / 0

Ostavite komentar