Далипагић: Џикић зна посао, жао ми је Божића јер је ”изгорео”!

"Била је ово опасна сезона, могла је да се заврши испадањем из АБА лиге, али дошао је Џикић, један добар тренер, који зна посао", оценио је легендарни кошаркаш црно-белих.

Кошарка 06.03.2016 | 22:20
Далипагић: Џикић зна посао, жао ми је Божића јер је ”изгорео”!

Кошаркашки клуб Партизан пустио је у продају ретро дресове, односно опрему коју су далеке 1976. године носили легендарни Драган Кићановић, Дражен Далипагић и остали саиграчи.

Те године црно-бели су први пут освојили титулу првака тадашње Југославије. Позвали смо популарног Прају и замолили да за Моззарт Спорт прокоментарише тај гест и да се присети освајања првог трофеја.
“Прво да кажем да сам у Француској и да нисам имао ту информацију. Уз то, давно је то било и свега се сећам као кроз маглу. Чини ми се да смо имали две гарнитуре, белу за домаћи терен и црну за гостовања. Сетих се да је тих година Звезда имала неки проблем са опремом, тад је за њих играо Цвеле, нису могли да носе црвено-бели комплет”, полако је за МОЗЗАРТ Спорт почео да се присећа Далипагић.

По чему сте највише упамтили 1976 годину?
“Искрено, по томе што ми се родио син, али била је то добра сезона. Играли смо солидно, нисмо били најбоља екипа, фалио нам је добар центар. Попут Јеркова из Југопластике. Нешто пре тога знам да је шест, седам екипа било подједнаког квалитета и да је трофеј освајао најсрећнији тим. Нас су побеђивали наши суседи ОКК Београд, Раднички и спречавали су нас да освајамо титуле. Чини ми се да је пре тога Звезда доминирала”.

Било је у то време и испадања у нижи ранг?
“Јесте, али ја сам стигао у клуб и одмах смо се вратили и били трећи. Потом су долазили Керкезовић, затим Тодорић, па Кића, уследиле су титуле”.

Да ли сте ове сезоне пратили посртање клуба и његово уздизање?
“Да кренем од Купа у Нишу, урађен је добар посао, али код играча је у питању била психа, све што су направили просули су у финалу. Била је ово опасна сезона, могла је да се заврши испадањем из АБА лиге, али дошао је Џикић, један добар тренер, који зна посао. Пре тога није продужен уговор са Дулетом. Наследио га је Пера Божић, сјајан дечко, жао ми је јер је изгорео. И кога ће сад да тренира, али причи никад краја, наставићемо кад се вратим у Београд”, закључио је Далипагић.

Коментари / 0

Оставите коментар