Dalipagić: Džikić zna posao, žao mi je Božića jer je ”izgoreo”!

"Bila je ovo opasna sezona, mogla je da se završi ispadanjem iz ABA lige, ali došao je Džikić, jedan dobar trener, koji zna posao", ocenio je legendarni košarkaš crno-belih.

Košarka 06.03.2016 | 22:20
Dalipagić: Džikić zna posao, žao mi je Božića jer je ”izgoreo”!

Košarkaški klub Partizan pustio je u prodaju retro dresove, odnosno opremu koju su daleke 1976. godine nosili legendarni Dragan Kićanović, Dražen Dalipagić i ostali saigrači.

Te godine crno-beli su prvi put osvojili titulu prvaka tadašnje Jugoslavije. Pozvali smo popularnog Praju i zamolili da za Mozzart Sport prokomentariše taj gest i da se priseti osvajanja prvog trofeja.
“Prvo da kažem da sam u Francuskoj i da nisam imao tu informaciju. Uz to, davno je to bilo i svega se sećam kao kroz maglu. Čini mi se da smo imali dve garniture, belu za domaći teren i crnu za gostovanja. Setih se da je tih godina Zvezda imala neki problem sa opremom, tad je za njih igrao Cvele, nisu mogli da nose crveno-beli komplet”, polako je za MOZZART Sport počeo da se priseća Dalipagić.

Po čemu ste najviše upamtili 1976 godinu?
“Iskreno, po tome što mi se rodio sin, ali bila je to dobra sezona. Igrali smo solidno, nismo bili najbolja ekipa, falio nam je dobar centar. Poput Jerkova iz Jugoplastike. Nešto pre toga znam da je šest, sedam ekipa bilo podjednakog kvaliteta i da je trofej osvajao najsrećniji tim. Nas su pobeđivali naši susedi OKK Beograd, Radnički i sprečavali su nas da osvajamo titule. Čini mi se da je pre toga Zvezda dominirala”.

Bilo je u to vreme i ispadanja u niži rang?
“Jeste, ali ja sam stigao u klub i odmah smo se vratili i bili treći. Potom su dolazili Kerkezović, zatim Todorić, pa Kića, usledile su titule”.

Da li ste ove sezone pratili posrtanje kluba i njegovo uzdizanje?
“Da krenem od Kupa u Nišu, urađen je dobar posao, ali kod igrača je u pitanju bila psiha, sve što su napravili prosuli su u finalu. Bila je ovo opasna sezona, mogla je da se završi ispadanjem iz ABA lige, ali došao je Džikić, jedan dobar trener, koji zna posao. Pre toga nije produžen ugovor sa Duletom. Nasledio ga je Pera Božić, sjajan dečko, žao mi je jer je izgoreo. I koga će sad da trenira, ali priči nikad kraja, nastavićemo kad se vratim u Beograd”, zaključio je Dalipagić.

Komentari / 0

Ostavite komentar