Дејвис Куп: Пролаз јуре Срби, Хрвати, Британци...!

Две репрезентације су после два такмичарска дана у Дејвис Купу већ оствариле пласман, а ви прочитајте између кога нас данас очекује борба за четвртфинале.

Тенис 06.03.2016 | 11:40
Дејвис Куп: Пролаз јуре Срби, Хрвати, Британци...!

Српски тенисери након два дана Дејвис купа губе од репрезентације Казахстана 2:1, али их у кључном дану (недеља) – чекају још два дуела која би могла да преокрену читав "меч". Прво ће се Новак Ђоковић од 13 сати састати са Кукушкином, док ће након тога Виктор Троицки заиграти против Недовјесова.

Међутим, не тражи само Србија шансу за пролаз.

У четвртфинале су се за сада пласирале само две репрезентације, након што су били максимални након прва два дана такмичења. У питању су Италија, која је већ уписала три победе против Швајцарске, док је Француска исти број тријумфа уписала против Канаде.

И у дуелу тимова који би могли да играју са Србијом, уколико савлада Казахстан, није јасан победник, па би то могао да реши дуел Ендија Мареја (Велика Британија) и Кеија Нишикорија (Јапана), а уколико тада Јапан изједначи на 2:2, решио би дуел Еванса и Даниела.

Занимљиво је и у дуелу САД и Аустралије.

После првог дана и победа Изнера и Томића било је 1:1, а Лејтон Хјуит је „изашао“ из пензије како би помогао својој репрезентацији да савлада САД. Учествовао је у дублу са Пирсом, али су браћа Брајан ипак била боља након пет сетова (3:6, 3:6, 6:4, 6:4, 3:6). Одлучиће дуели који се играју у недељу, код нас одмах након поноћи , између Бернарда Томића и Џона Изнера, односно Сема Грота и Џека Сока.

У осталим дуелима, уочи данашњег одлучујућег дана, воде и Аргентинци, Чеси и Хрвати.

РЕЗУЛТАТИ:

Велика Британија – Јапан 2:1

Србија – Казахстан 1:2

Швајцарска – Италија 0:3*

Аргентина – Пољска 2:1

Канада – Француска 0:3*

Немачка – Чешка 1:2

САД – Аустралија 2:1

Хрватска – Белгија 2:1

*већ остварили пласман даље

Коментари / 0

Оставите коментар