Dejvis Kup: Prolaz jure Srbi, Hrvati, Britanci...!

Dve reprezentacije su posle dva takmičarska dana u Dejvis Kupu već ostvarile plasman, a vi pročitajte između koga nas danas očekuje borba za četvrtfinale.

Tenis 06.03.2016 | 11:40
Dejvis Kup: Prolaz jure Srbi, Hrvati, Britanci...!

Srpski teniseri nakon dva dana Dejvis kupa gube od reprezentacije Kazahstana 2:1, ali ih u ključnom danu (nedelja) – čekaju još dva duela koja bi mogla da preokrenu čitav "meč". Prvo će se Novak Đoković od 13 sati sastati sa Kukuškinom, dok će nakon toga Viktor Troicki zaigrati protiv Nedovjesova.

Međutim, ne traži samo Srbija šansu za prolaz.

U četvrtfinale su se za sada plasirale samo dve reprezentacije, nakon što su bili maksimalni nakon prva dva dana takmičenja. U pitanju su Italija, koja je već upisala tri pobede protiv Švajcarske, dok je Francuska isti broj trijumfa upisala protiv Kanade.

I u duelu timova koji bi mogli da igraju sa Srbijom, ukoliko savlada Kazahstan, nije jasan pobednik, pa bi to mogao da reši duel Endija Mareja (Velika Britanija) i Keija Nišikorija (Japana), a ukoliko tada Japan izjednači na 2:2, rešio bi duel Evansa i Daniela.

Zanimljivo je i u duelu SAD i Australije.

Posle prvog dana i pobeda Iznera i Tomića bilo je 1:1, a Lejton Hjuit je „izašao“ iz penzije kako bi pomogao svojoj reprezentaciji da savlada SAD. Učestvovao je u dublu sa Pirsom, ali su braća Brajan ipak bila bolja nakon pet setova (3:6, 3:6, 6:4, 6:4, 3:6). Odlučiće dueli koji se igraju u nedelju, kod nas odmah nakon ponoći , između Bernarda Tomića i Džona Iznera, odnosno Sema Grota i Džeka Soka.

U ostalim duelima, uoči današnjeg odlučujućeg dana, vode i Argentinci, Česi i Hrvati.

REZULTATI:

Velika Britanija – Japan 2:1

Srbija – Kazahstan 1:2

Švajcarska – Italija 0:3*

Argentina – Poljska 2:1

Kanada – Francuska 0:3*

Nemačka – Češka 1:2

SAD – Australija 2:1

Hrvatska – Belgija 2:1

*već ostvarili plasman dalje

Komentari / 0

Ostavite komentar