ДК: Пораз Новака и Ненада, Казахстан води 2-1!

Тениска репрезентација Србије губи од Казахстана са 2-1 после два дана дуела 1. кола Светске групе Дејвис купа.

Тенис 05.03.2016 | 21:00
ДК: Пораз Новака и Ненада, Казахстан води 2-1!

У дуелу дублова андреј Голубјев и Алакеандар Недовјесов победили су Новака Ђоковића и Ненада Зимоњића са 3-0, по сетовима 6:3, 7:6, 7:5.

Претходно је у петак Ђоковић савладао Недојесова са 3-0, док еј Троицки изгубио од Кукушкина са 3-0.

У недељу ће прво на терен Троицки и Недовјесов, а уколико српски тенисер победи, одлучујући дуел требало би да одиграју Ђоковић и Кукушкин.

Српски дубл добро је почео меч против Казахстана. Повео је одмах са 2:0 уз брејк, али је олако испустио ту предност и до краја меча је још само у једном гему имао шансу да одузме сервис противнику.

Ток меча:

Дуел је почео лагано, оба дубла добила су по два стартна сервис гема, али је онда Србија направила брејк. На сервис Недовјесова Ђоковић и Зимоњић су успели да притисну ривале и поведу са 3:2.

Већ у следећем гему Казахстанци су се вратили и то на сервис Ђоковића. Први тенисер света у синглу промашио је неколико првих сервиса и Голубјев и Недовјесов су изједначили.

Уследио је потпуни преокрет. Казахстан је повео са 4:3, а онда је Ненад Зимоњић одсервирао три двоструке сервис грершке у једном гему, Казахстан је направио нови брејк и добивши четврти узастопни гем повео је са 1-0 у сетовима (6:3).

Изузетно важан био је почетак другог сета. Казахстанци су имали три брејк шансе на сервис Ђоковића, али српски дубл је успео да поведе са 1:0. У наставку другог сета није било брејк шанси.

Казахстанци су деловали уиграно, нису дозвољавали српском дублу да им припррети, па је о исходу другог сета одлучио тај-брејк. Србија је добро почела 13. гем, повела је са 2-0, али уследио је преокрет. Казахстанци су добили наредних пет поена и дошли су у прилику да поведу са 2-0. То су и учинили три поена касније, Недовјесов је одсервирао за 7-3 и 2:0.

У трећем гему трећег сета српски дубл је стигао до прве брејк лопте од првог сета, али није успео да је претвори у вођство од 2:1. У наставку меча ништа се није променило. Казахстанци су добро сервирали и чекали су своју прилику коју су дочекали у 12. гему. Направили су нови брејк и остварили максималну победу.

Коментари / 0

Оставите коментар